’Fifty Shades’ premiere trak fulde huse
50_shades_7-copy.jpg
Festlig premiere i flot pyntet biograf. Foto: Flemming Schiller
Film Der var propfyldt i Baltoppen Bio, da der torsdag i sidste uge var premiere på den længe ventede ’Fifty Shades of Grey’ - og tilskuerne fik lidt mere end bare film.

Uanset om man har læst bøgerne eller ej, så har man sikkert hørt om ’Fifty Shades of Grey’ – trilogien der udviklede sig fra at være en såkaldt ’’fanfiction’’ inspireret af Twilight-bøgerne til at blive en af de mest solgte og omtalte trilogier nogensinde.

Galleri: Billeder fra premieren

’Fifty Shades of Grey’ trilogien er siden udgivelsen blevet oversat til 52 sprog og der er solgt mere end 100 millioner eksemplarer på verdensplan. Så filmen har også været længe ventet af de millioner af fans verden over.

Filmen handler om den unge kvinde Anastasia Steele, der indleder et S/M-lignende forhold til den mystiske rigmand Christian Grey.

Det erotiske drama har både som bøger og film delt vandene. Nogle elsker den – andre hader den. Men uanset hvad, er den blevet en kæmpe succes.

50_shades_13-copy

»Jeg tror vi mangler ti pladser fra at være helt udsolgt,« fortæller Sara Maria Kohnagel, der er publikumsudvikler hos Ballerup Bibliotekerne.

Hun fik idéen til et samarbejde med Baltoppen Bio om at lave den helt store ’Fifty Shades of Grey’ premierefest i den lokale biograf. Med rød løber, store kandelabre med sorte lys, sorte balloner, champagne – og naturligvis masser af erotik – blev de 140 premieregæster modtaget i Baltoppen Bio torsdag aften.

»Som bibliotek vil vi selvfølgelig gerne være med til at fejre et så stort litterært fænomen som Fifty Shades,« siger Sara Maria Kohnagel.

Er det noget for et bibliotek?

På biblioteket har de varmet op til premieren med en udstilling om Fifty Shades – og anden erotisk litteratur. Det har været for meget for nogen, der har kritiseret biblioteket for at have den slags på hylderne. Men Sara Maria Kohnagel forsvarer valget:

»Det her er populærkultur, der har ramt sindssygt mange mennesker. Jeg synes, det siger en masse, at de her bøger stod i Netto på udgivelsesdagen. De har altså fat i en hel masse mennesker, som vi ikke normalt ser på bibliotekerne. Bøgerne har ramt en målgruppe, der normalt ikke gider at læse bøger og den spænder lige fra gymnasiepiger til pensionister. Det er alle dem, vi også gerne vil nå med at arrangement som det her i Baltoppen Bio,« forklarer hun.

50_shades_9-copy

Samtidig glæder hun sig over den store velvilje hun har mødt fra det lokale erhvervsliv, der har sponsoreret en masse gaver til arrangementet. Alle 140 gæster i biografen får således en lækker goodiebag med forskellige små gaver med hjem.

Blev klogere på erotisk litteratur og bdsm

Men der var flere overraskelser på programmet til premierefesten, for da gæsterne var kommet på plads i de bløde sæder var det tid til en tidsrejse gennem erotisk litteratur. Bibliotekar Tue Gaston leverede et interessant (og lidt skræmmende) oplæg om nogle af de største indenfor genren – fra antikkens Petronius i Rom over franske Marquis de Sade til vor tids Erika Mitchell – bedre kendt som E. L. James; forfatteren til Fifty Shades of Grey.

50_shades_15-copy

Derefter var der besøg i biografen af parret René og Tina, der selv dyrker bdsm, som er en fællesbetegnelse for bondage, S/M og lignende dominans/underkastelses-lyster.

Der blev både lyttet og grinet meget i den lille biografsal i Ballerup, inden scenen endelig blev overladt til Mr. Grey og filmen, de alle havde ventet på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *