Er du stadig socialdemokrat?
debat Socialdemokraterne er hoppet på den liberale trend, udvikling gennem nedbrydning, og den recept følges nidkært i Ballerup.

Fra Kommunernes Landsforening (KL), viser tal, at Ballerup Kommune har landets suverænt højeste sygefravær sammenlignet med alle andre kommuner, med 16,4 sygefraværsdage pr. fuldtidsansat. Hvorfor det?

Især på daginstitutionsområdet er for få ressourcer, så medarbejderne ikke kan følge med. ”Borgmesteren har selv sagt, at vi bare må sætte ambitionerne ned, men det kan ikke lade sig gøre. Hverken fagligt eller menneskeligt”.

Ifølge borgmester Jesper Würtzen er det et ledelsesproblem. ”Målet er, at de skal få de bedste redskaber til at lede, så hverdagen kan fungere optimalt for hele arbejdspladsen”.

Heller ikke børne- og skoleudvalgsformand Peter Als finder normeringerne på kommunens dagtilbud uforsvarlige. Ved indførelsen af skolereformen med flere undervisningstimer til lærerne stillede kommunen i 2013 sig bag KL’s konflikt med lærerne, hvilket gav store frustrationer på hele skoleområdet.

Presset af situationen indgik kommunen efterfølgende en toårig lokalaftale om arbejdstiden. Situationen i dag kunne have set anderledes ud, hvis pædagogernes organisation BUPL havde kunnet bakke op med sympatikonflikt, den gang lærerne var lockoutet.

Men disse forklaringer er ikke nok, vi skal højere op:

Regningen for kapitalismens krise er blevet påtvunget arbejderklassen, fordi fagbevægelsen i hele EU er blevet systematisk svækket. Det er med stor undren at KL og herunder Ballerup Kommune, som offentlige arbejdsgivere med en socialdemokratisk finansminister i spidsen, har valgt en overenskomststrategi, hvis hovedmål er at udvide ledelsesretten ved at svække fagbevægelsen. Stærke fagforeninger betyder nemlig sikring af ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Socialdemokraterne er her ved at save den gren over de selv sidder på. Der er derfor brug for et politisk kursskifte.

3 kommentarer om “Er du stadig socialdemokrat?”

 1. .mads kristian Nobel Kjær siger:

  Hr Jørgen Flyr
  Tror du selv på at du er klogere end vores dygtige Borgmester Og Socialidvalgs formand Peter Als
  Jeg tror ligesom mange andre alt fra din side Hr Flyr kun er flotte ord uden handling og intelligens

 2. Mads Kristian Nobel Kjær siger:

  Skrivefejl i mit svar i går ,,Socialidvalgs formand ,skulle have været Socialudvalgs formand men det er Peter Als ikke ,han er formand for det udvalg der har med Skoler +unge at gøre Undskyld Fejlen

 3. jørgen flyr siger:

  Hej Mads – du har lov til at være uenig med mig, men prøv at forholde dig til indholdet, hvis jeg skal opfatte det som indlæg i en debat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *