Direktøren fældede tyven
Unavngivet13.jpg
Thomas Larsen fra Arbejdernes Landsbank fiok dusøren for at stoppe en omrejsende tyv. Foto: Ulrich Wolf
Dusør Filialdirektør Thomas S. Larsen fra Arbejdernes Landsbank i Ballerup gjorde lidt ekstra for at fange en omrejsende tyv.

Det var egentlig lidt mere end hvad man kan forlange. For normalt foretager bankpersonale sig ikke noget aktivt, når det handler om røvere eller tyve i banken. Men for filialdirektør Thomas S. Larsen og hans kollega i Arbejdernes Landbank i Ballerup var det bare sådan det udviklede sig, da de i fællesskab fældede en omrejsende tyv, der havde ’specialiseret’ sig i kassedyk. Det førte til, at Thomas Larsen fik overrakt en dusør af Københavns Vestegns Politi ved den tilbagevendende ceremoni på politigården i Albertslund.

Den 24. september 2014 var en ganske almindelig dag på jobbet for medarbejderne i AL-filialen i Ballerup. Og så alligevel ikke. For medarbejderne havde talt om, hvad man skulle gøre, hvis den ’berygtede’ kassedykker kom til Ballerup. Igennem et stykke tid have en tyv nemlig rejst gennem landet og havde i syv tilfælde haft held med at aflede opmærksomheden fra kassepersonalet og stjålet penge fra kassen og derefter stikke af. Ingen vidste, at han denne dag kom til netop Al-banken i Ballerup. Så da han indfandt sig for at ville veksle nogle sedler, var alle klar over, hvem der netop var trådt ind i banken.

Intet udbytte

Procedurerne var klare, han blev nægtet hjælp og han gik igen uden at foretage sig yderligere.

Men Thomas S. Larsen og kollegaen fulgte diskret efter manden, som ikke havde travlt, da han ikke havde gjort noget ulovligt.

De fik kontaktet politiet og da tyven satte sig ind i en bil og kørte afsted kunne de dirigere politiet i retning af tyvenes bil og sørge for, at de næsten stødte sammen. Dermed var tyvetogtet forbi, manden blev anholdt og dømt for en række kassedyk i banker over det meste af Danmark.

»Vi var forberedte og havde jo snakket om det inden det skete. Men vi handlede pr. instinkt, for banken har klare retningslinjer for, hvordan man generelt håndterer den slags. Så det var ret impulsivt. Vi sørgede for, at det foregik diskret og fordi han havde god tid, kunne vi følge ham på afstand uden at konfrontere ham. Så det var i virkeligheden bare at være forberedt, heldig og observerende og derefter tilkalde politiet,« siger Thomas S. Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *