DFs Jack Nør er blevet socialdemokrat
Jack-Nør-Christensen-DF.jpg
Partiskift Kommunalbestyrelsesmedlem Jack Nør forlader Dansk Folkeparti og slutter sig til Socialdemokraterne i stedet.

Der var nok en enkelt eller to, der fik kaffen galt i halsen, da de ved middagstid i dag fik en besked fra den lokale DF’er Jack Nør. Udmeldingen var ikke til at tage fejl af:

»Efter lang og moden overvejelse har jeg besluttet at skifte fra Dansk Folkeparti til Socialdemokraterne,« skrev han på sin facebookside og i de mails han sendte rundt til sit bagland.

Bag hans beslutning ligger lang tids overvejelse, men han er sikker i sag, understreger han overfor Ballerup Bladet.

»Jeg skifter parti, da jeg deler flere synspunkter med de lokale politikere fra liste A end DF. Når vi sidder i udvalgsmøderne stemmer jeg altid mere overens med rød blok end blå blok. Derudover synes jeg også, at DF langt det meste af tiden gør reklame for deres fremmedhad, hvilket er alt for overskyggende,« siger han og tilføjer:

»Jeg har vendt og drejet det her inde i mit hoved mange gange. Helt ærligt så har jeg den sidste tid kun fået hvad der svarer til tre timers søvn hver nat, fordi jeg har ligget og tænkt og tænkt.«

Jack Nør er godt klar over, at hans beslutning kommer til at give anledning til både kritik, debat og måske også vrede fra nogle. Men han er klar til at stå på mål for sin beslutning. Og politisk føler han ikke, at han har ændret sig:

»Mine standpunkter er de samme som ved kommunalvalget i 2013: Bedre vilkår for de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen, ingen forringelser på skole og institutions området, bedre mad til dem som ikke selv kan lave det. Det gik jeg til valg på, og det agter jeg at holde fast i i hele perioden,« siger han.

Ballerup Bladet har mere om sagen i næste uge, da nyheden kom kort før avisen gik i trykken.

10 kommentarer om “DFs Jack Nør er blevet socialdemokrat”

 1. Thomas Fogh siger:

  Det er jo blevet så moderne at afhoppe. Men kan godt undres over at overvejelserne ikke var før valget. Nu er det jo mennesker der har stemt på Jack og DF, der nu over natten er socialdemokratiske stemmer.
  Men bedre med en socialdemokrat end en DF’er , med mindre det skal tolkes som at Socialdemokraterne er blevet lidt mere DF’agtige.

  1. Søren Pedersen siger:

   Så vidt jeg kan forstå på artiklen så er hans personlige mål stadigvæk de samme, hvilket i min optik, betyder at han vel netop gør sine (personlige) vælgere en tjeneste, ved at skifte til et parti hvor han føler han bedre kan få disse mål repræsenteret. Partiskifte er altid en alvorlig sag, men udelukkende ud fra denne artikel (og uden at kende antallet af partistemmer, og så personlige stemmer han fik), synes jeg det lyder berettiget. Dette er blandt andet også den primære grund jeg altid opfordrer personer til at stemme personligt: Partier skifter politik alt efter personerne i det, men politikerne selv skulle meget gerne fastholde den samme

 2. jørgen flyr siger:

  S er jo også dem der administrerer den politik, som DF har været med til at indføre. Fx. forringelserne af dagpenge og efterløn.

  Det vil de fleste socialdemokrater hellere end gerne administrere forringelser, bare de får lov at beholde taburetterne.

  Men afhopning er umoralsk over for vælgerne og burde forbydes mellem valgene. Som det er nu er det op til øvrige andre kommunalbestyrelsesmedlemmer, om de vil samarbejde med vedkommende vælgerbedragere, som vælgerne ikke kan stole på. På den måde medvirker socialdemokratiet i dette tilfælde til vælgerhæleri.

  1. Martin Edens siger:

   Jørgen,
   gør det ikke ondt i dagligdagen altid at være sortseer ?

 3. Niels Gulbech-Eiruff siger:

  Jeg er enig med Jørgen Flyr i, at “afhopning” er umoralsk, men så længe reglerne er, som de er må vi accepterer det.
  Thomas Fogh har også ret i sin påstand om, at det er blevet moderne, at afhoppe. Alt for moderne efter min smag.
  Når det så er sagt, så syntes jeg også, at man skal give kredit til Jack Nør for sit opgør med det fremmedhad, som DF og deres vælgere er garanter for.
  Og når nu alle kaster sig over Jack Nør med påstanden om, at han burde have overvejet et partiskifte inden valget. Så vil jeg også her forsvarer ham. For når man ser på DF generelt, så er deres fremmedfjendske udmeldinger blevet så rabiate, at man undres over, om partiet slet ikke har nogen nedre grænse for hvor lavt man kan synke.
  Nu er Jack så skiftet til A, men jeg ville også have forsvaret ham hvis han var skiftet til C eller et andet parti. For mennesker, som erkender, at de er blevet klogere har min respekt.

 4. Karsten Kriegel siger:

  I dette tilfælde er Jack i høj grad valgt på baggrund af listestemmer, så bemærkelsesværdigt er jeg meget enig med Jørgen Flyr.

 5. Poul E. Pedersen siger:

  Spørgsmålet er nu, om Socialdemokratiet har tiltro til at denne partisvigter ikke, efter lang og moden overvejelse, syntes at han mere hælder til EL’s politik. ??

  Eller SF’s ???

  Jeg stemmer altid på partiet og aldrig på personen, ihukommen alle de partihoppere der nu syntes at knopskyde fra landspolitik til kommunalpolitik.

  PS.

  Gad vide om Jack Nør forestiller sig at der er nogen der i fremtiden tør stemme på ham. ?????i

 6. Mads Kristian Nobel Kjær siger:

  Hr Jørgen Flyr gør det ikke ondt at være så anti socialdemokratisk ,og komme med tomme beskyldninger

  1. jørgen flyr siger:

   Jeg har kun ondt af dig, som ikke kan redegøre for hvad du mener med tomme beskyldninger!
   Som du må vide fra tidligere er der som altid belæg for hvad jeg skriver. Men sandheden er måske ilde hørt?

 7. Mickey siger:

  Hvordan kan sådan en mand overhoved blive noget som helst i den stil 👎👎👎👎👎👎👎👎

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *