De unge maler fremtiden
Etienne_61.jpg
Etienne Soares har arbejdet med de unge - både ved at lære dem lidt tegne- og maleteknik og ved at få dem til at reflektere over hvem de er, hvad de drømmer om og hvordan de ser deres fremtid. Foto: Flemming Schiller
kunstprojekt 15 unge har siden november deltaget i et kunstprojekt, hvor de har forsøgt at sætte billeder på deres fremtid. På fredag viser de resultaterne frem.

I Ungerådgivningens lokaler på Ballerup Station sidder en gruppe drenge bøjet over bordet med hver deres pensel i hånden. De arbejder i korte koncentrerede perioder, der konstant blive afbrudt af en eller anden smart bemærkning, der får nogle til at grine eller sende verbale salver retur.

Billedgalleri: På besøg i ungerådgivningen

De hygger sig, ingen tvivl om det. Og stemningen mellem dem og de tre voksne, der også er med er munter og grovkornet – lige som de unge kan lide.

Men som fremmed skal man ikke spørge for meget til hvad de laver, så kommer der kun enstavelsesord – og pludselig trang til frisk luft over drengene. De er lige midt imellem; store drenge eller unge mænd med hele fremtiden foran sig.

Frisk pust fra Frankrig

Netop fremtiden er kodeordet for denne gruppe drenge, de har nemlig fået til opgave at male deres fremtid.

Det er Etienne Soares, der kom til Danmark fra Frankrig for to år siden, der har taget initiativ til projektet. Han fik mulighed for et løntilskudsjob som projektmedarbejder her i Ballerup, og med erfaring fra forskellige kunstprojekter med unge – både i Frankrig og senere i Urbanplanen på Amager – lå det lige for at prøve det af i Ballerup også.

Han har sammen med pædagoger i Ballerup, Egebjerg og Skovlunde haft ugentlige møder med udvalgte grupper af unge drenge, som trænger til lidt positiv opmærksomhed.

»Jeg vil gerne lave aktiviteter for nogle af de unge, der måske har en lidt bekymrende adfærd. Jeg synes, der mangler aktiviteter, hvor de unge kan få lov til at bruge deres fantasi,« fortæller Etienne og tilføjer:

»Jeg ville gerne både udvikle deres fantasi og få dem til at tænker mere på fremtiden – deres fremtid. Derfor har jeg givet dem opgaven, at de skal male deres fremtid.«

Fællesudstilling på biblo

Etienne har undervist dem i at tegne og male, og han har sammen med de opsøgende pædagoger forsøgt at skabe et godt fællesskab, hvor de unge kunne mødes og have nogle gode og kreative timer sammen.

Drengene har malet et maleri hver, og så har hver af de tre grupper malet et fællesmaleri, hvor de har skullet blive enige om motiv, opbygning og farver.

På fredag den 27. februar holder de fernisering på udstillingen, der slet og ret har fået titlen ’Fremtid’. Det foregår på Ballerup Bibliotek fra klokken 15 til 16, hvor alle er velkomne til at kigge forbi og se de unges bud på fremtiden.

Udstillingen bliver hængende på biblioteket frem til 7. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *