Dalsgaard bliver hængende på rådhuset
ove.jpg
Ove E. Dalsgaard er meget tilfreds med maleriet, som billedkunstner Peter Carlsen har skabt. Foto: Flemming Schiller
Portræt Tidligere borgmester Ove E. Dalsgaard blev hædret på rådhuset mandag i sidste uge, hvor portrætmaleriet af ham blev afsløret.

Det kan godt være, at Ove E. Dalsgaard ikke længere har borgmesterkæden om halsen – og at han ikke kommer helt så ofte på rådhuset i Ballerup som før i tiden. Men fremover kan man godt regne med, at stå ansigt til ansigt med den mangeårige borgmester, når man lægger vejen forbi rådhuset.

Ove. E Dalsgaard er nemlig blevet foreviget af billedkunstner Peter Carlsen, der har skabt et smukt og meget vellignende portræt af den ’’gamle’’ borgmester. Og mandag i sidste uge var der reception på rådhuset for at hædre Ove E. Dalsgaard og afsløre maleriet.

Det var Oves to børnebørn Tobias og Marcus, som fik æren af at flå klædet der skjulte maleriet af, så de mange fremmødte kunne beundre værket.

At hylde Ove E. Dalsgaard med kunst er meget rammende. Ballerup Kommunes kunstkonsulent Cai Ulrich von Platen fremhævede i sin tale til Ove:

»Du har insisteret på at kunsten skulle have kvalitet, men også at der skulle være en stor variation af kunstneriske udtryk, og at kunsten fysisk skulle placeres i alle afkroge af kommunen. Den ånd og det fokus du har efterladt dig lever i bedste velgående.«

Portrættet af Ove E. Dalsgaard, der var Ballerups borgmester fra 1981 til 2012, har nu fast plads ved receptionen ved rådhusets indgang. Her hænger allerede portrætter af to tidligere borgmestre, Ove Hansen og Kaj Burchardt.

Ove-E-portrætafsløring1-copy Ove-E-portrætafsløring2-copy Ove-E-portrætafsløring4-copy Ove-E-portrætafsløring5-copy Ove-E-portrætafsløring6-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *