Bymidten, boulevarden og Gl. Skovlunde
debat Overskriften er ikke valgt tilfældigt, for i øjeblikket er det ligesom fokus er blevet flyttet fra det væsentlige.

Det er glædeligt for alle borgerne i Skovlunde, at der endelig skal ske noget med Skovlunde Center, forhåbentlig kommer der snart nye ejere, så det bliver muligt at udvikle en ny bymidte med sikre trafikforhold for de svageste i trafikken.

Som jeg tidligere har givet udtryk for, er tanken om et egentlig center sikkert utopi, men et ”handelsstrøg” med en blanding af forretninger og beboelse ser ud til at være en god idé! En ny investor vil sikkert se på de forslag der allerede eksisterer, og derefter udarbejde et projekt der er fremtid i. Det bliver spændende at se, hvad der sker.

For langt de fleste borgere i Skovlunde vil det være en klar fordel, hvis alle forretningerne bliver samlet nord for boulevarden, så kan de øvrige faciliteter, som kultur med bibliotek etc. der hører til i bymidten, samles syd for boulevarden, det vil også være en god løsning for afvikling af trafikken!

Når ovennævnte ”ombygning” bliver ført ud i livet, er det ikke nødvendigt at ændre Ballerup Boulevard og ødelægge forholdene for den øst- vestgående trafik, da tunnelen fungerer fremragende for de gående, der i mange år har brugt den uden problemer.

Jens Minnet, der er formand for Skovlunde lokalråd, uddyber i sit indlæg, i sidste nummer af Ballerup Bladet, sin mening om trafikforholdene i Gl. Skovlunde og Bybuen.

Gl. Skovlunde er en sand lille oase i bymidten, der er præget af en meget lille lokal trafikmængde, og på mine mange gåture her, har jeg nydt, at man kan færdes uden at være bange for trafikken. Det er meget let at komme begge veje ad Ballerup Boulevard og over til Skovlunde Center nord.

Jeg ved godt, at det er meget at skulle bruge mindre end 1 minut ekstra, fordi Gl. Skolevej er lukket ved boulevarden, men mon ikke bilisterne også kan klare det i fremtiden?

Men nu stiger trafikmængden, Kavsbjerggård skal ombygges til 6 boliger, så man kan se frem til trafikkaos i fremtiden! For god orden skyld, vil jeg gøre opmærksom på, at der i Ringtoften og Lilletoften er ca. 1.380 boliger, og mange beboere har biler med den tilhørende trafikmængde. Her har vi ikke problemer med at finde ud af, hvordan vi skal komme rundt i Skovlunde, vi har kun et problem, nemlig Bybuen!

Bybuen har i dag 2 formål, den er ”hovedvej” til Ringtoften og Lilletoften og desværre også til Ballerup Boulevard, og den er selvfølgelig også nødvendig for at komme til og fra Skovlunde Center nord. Men den store mængde gennemkørende trafik skal fjernes.

Igen er der tale om at bilisterne kan spare ca. 1 minut ved at ”smutte” igennem Bybuen for at køre ad boulevarden mod vest i stedet for at køre ad Torvevej. Så sparer man et stoplys, men til gengæld må man vente på, at den forbi kørende trafik giver plads!

Derfor skal Bybuen lukkes for udkørsel til Ballerup Boulevard, vi lokale beboere i området har uden problemer fundet ud af, hvilken vej vi skal køre, og en lukning for udkørsel til Ballerup Boulevard vil gøre forholdene for de gående og cyklisterne mere sikre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *