Bogtrykkerens forenede fremtid
dystan_rosenberg_51.jpg
De tre trykkeri-musketerer, som nu er partnere i det nye Dystan & Rosenberg. Til venstre er det Jørgen Mogensen, i midten Palle Odgaard og til højre Palle Rosenberg. Foto: Flemming Schiller
Fusion En af Ballerups gamle familievirksomheder har slået sig sammen med nye makkere. Sammen tager de et spring ind i fremtiden.

For 52 år siden grundlagde Bent Rosenberg sit lille bogtrykkeri på Metalbuen, der dengang var et helt nyanlagt erhvervsområde i det stadig landlige Ballerup.

Her skabte han en virksomhed, hvor den ædle trykkekunst blev brugt til at publicere rigtig mange tryksager til store kunder som Privatbanken og flere medicinalvirksomheder.

Se også: Billeder fra Dystan & Rosenberg

Men i dag er et trykkeri meget andet end papirruller og tryksværte, og derfor har Bent Rosenbergs søn, Palle, nu slået pjalterne sammen med Palle Odgaard, som hidtil har haft virksomheden Dystan Grafisk Service i Rødovre.

dystan_rosenberg_10

De er flyttet sammen i Rosenbergs hidtidige lokaler i Ballerup og kan nu se frem til en at satse meget bredere i fremtiden under navnet Dystan & Rosenberg.

Stærkere sammen

»Vi har arbejdet sammen i flere år og fandt efterhånden ud af, at vi kunne mange forskellige ting. Jeg havde også brug for mere plads til at vokse. Vi er meget stærke på det grafiske og på det digitale område, mens Rosenberg har en masse kompetencer og et godt brand indenfor offset og trykkeri. Så sammen ville vi være rigtig stærke, og det ville vi udnytte. Samtidig tænker vi ens og kommer godt ud af det med hinanden,« siger Palle Odgaard, som glæder sig til at komme rigtig på plads og rykke på de mange opgaver, som venter.

Følsomt og rigtigt

Fusionen er en smule følelsesladet for Palle Rosenberg, som har rendt rundt i virksomheden siden han var lille dreng.

»Jeg er kommet her altid. Og jeg har set mange ting ske. I denne branche er der en rivende udviklig, især i de senere år. Vi var ved at knække halsen, da offset kom, men min far var forudseende og så rigtigt og investerede, selvom det var dyrt. Siden er papir kommet under pres og i dag handler det meget om grafiske og digitale løsninger. Der er vi rigtig stærke sammen, så selvom det er lidt følsomt og mærkeligt, så er det vejen frem. Min far så fremad, det skal jeg også gøre,« siger Palle Rosenberg.

dystan_rosenberg_21

Finanskrisen har været hård ved trykkerierne og den grafiske branche, men firmaet er kommet relativt godt igennem, netop ved at satse og se fremad og have stort kendskab til branchen. Og derfor betyder det meget, at man har fået en tredje partner med i det nye selskab, Jørgen Mogensen, som hidtil har været direktør i Rosenberg Bogtrykkeri.

Prøvet alt

»Jeg har været i branchen i rigtig mange år og der er vel ikke den ting, jeg ikke har set. Desuden har jeg været i spidsen for Rosenberg i fem år, så det var naturligt, at jeg skulle være med i maskinrummet i det nye selskab,« siger Jørgen Mogensen.

Der nu 28 ansatte i alt i det nye Dystan & Rosenberg, der vil bibeholde den høje kvalitet og den viden og ekspertise, som de er kendt for. Rosenberg har i forvejen investeret i rigtig mange af de bedste maskiner og udstyr og har kapacitet til at levere både små og meget store opgaver hurtigt.

dystan_rosenberg_18

»I ’gamle dage’ kunne vi få en stor ordre og levere om en uge. I dag får vi 2-3 dage, så skal der leveres. Det stiller krav til kvaliteten og til de maskiner vi har. Men også til vores viden og ekspertise,« siger Palle Odgaard.

Digital fremtid

Udover klassisk tryk, så er fremtiden som nævnt digital, hvor man løser grafiske opgaver, printer digitalt og desuden er der kommet stor fokus på indpakning og emballage.

»Det handler ikke bare om at spytte store mængder papir ud i farver. Nu handler det om at skille sig ud. Derfor kræver kunderne bedre papir og helt unikke print, så de adskiller sig fra konkurrenterne. Så der skal vi være skarpe fremover. Derfor er det ekstra godt, at vi har samlet ekspertisen fra flere verdener,« siger Palle Rosenberg, der altså kan se tilbage på en lang karriere som klassisk trykkeri og nu også se fremtil en karriere som moderne grafisk virksomhed, hvor de klassiske dyder og fremtidens jagtmarker forenes.

dystan_rosenberg_7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *