Aftale på plads om ny banegårdsplads
banegårdspladsen-copy.jpg
Byfornyelse Kommunalbestyrelsen har godkendt den endelige partnerskabsaftale med Realdania om projekt ’Kickstart Ballerup’.

I sommer besluttede Realdania at skyde 25 millioner kroner i projekt ’Kickstart Ballerup’, der skal være startskuddet til en omfattende fortætning af bymidten i Ballerup – med en masse nye boliger og erhverv langs Banegårdspladsen, Lindevænget og Bydammen.

Og nu foreligger den endelige partnerskabsaftale mellem Realdania og Ballerup Kommune, hvor de hver især har afsat 25 millioner kroner til en helt ny banegårdsplads.

Aftalen blev godkendt på seneste kommunalbestyrelsesmøde, hvor alle på nær Konservatives Martin Jonassen stemte for planen.

Projektet går ud på at gøre busterminalen mindre samt at samle buslinjerne på færre stoppesteder. Den vil blive vendt 90 grader og reduceret fra de nuværende cirka 9000 kvadratmeter til 5500.

Samtidig skal der opføres en fire etager høj bygning i det nye byrum på Banegårdspladsen. En bygning som for eksempel kunne give plads til detailhandel eller cafe i stueplan, erhverv på 1. og 2. sal samt penthouselejligheder på øverste etage, kan man se i projektbeskrivelsen.

Der skal findes en køber

Men før der bliver så meget som tegnet et kryds på asfalten, er der en række betingelser, som Realdania har opstillet i aftalen. Blandt andet at der ikke påbegyndes anlægsarbejde før der er fundet en køber til bygningen, som skal opføres på pladsen.

Der er også krav om, at Ballerup Kommune sikrer, at der bliver nok parkeringspladser samt at Ballerup Bibliotek får en mere aktiv rolle i forhold til udformningen af den nye plads.

Der er altså endnu et stykke vej, før projektet kan realiseres – i første omgang skal der findes en investor, der har lyst til at bygge på pladsen. Men hvis alt går efter planen, forventer kommunen at den nye banegårdsplads vil stå færdig i sommeren 2018.

Ballerup-Bymidte-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *