Afskaf grundskylden
Debat Oven på sidste års stigninger i grundskatterne, er der lagt op til yderligere stigninger i skattetrykket for husejere.

Her i Ballerup er der således tale om 1.600 kroner ekstra i snit per husejer i 2015, det svarer til hele 6,4 procent. Ballerup er nu den kommune vest for København som har den suverænt højeste grundskyld, med et gennemsnit på over 27.000 kroner årligt per hus.

Nu er det de færreste, som har stigninger i indkomsten på 6,4 procent, og derfor er det ikke rimeligt med så voldsomme stigninger.

Husejere er typisk familier, som har nok at se til – enten børnefamilier med mange udgifter til børnenes institutioner og fritidsinteresser eller pensionister med indtægt fra pension mv. For pensionister som har set frem til at bo i deres eget hus mange år endnu, kan grundskylden løbe op i voldsomme summer. Og når man så lægger ejendomsværdiskatten, registreringsafgiften på biler, EU’s højeste energiafgifter, stempelafgifter mv. oven i, så er der ikke meget tilbage til husejeren.

Husejere bliver flået i skat, når både grundskyld og ejendomsværdiskat bliver lagt på huset. To slags skatter til beskatning af ét hus, er én skat for meget. Husejerne i Danmark er i forvejen blandt de hårdest beskattede i EU.

Derfor skal grundskylden helt afskaffes og ejendomsværdiskatten tilpasses, så boligejere betaler det samme i skat uanset om man bor i ejerlejlighed eller hus. Det vil give mere økonomisk råderum og frihed til husejere og deres familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *