Virksomheder er skatteguld for Ballerup
Erhverv-virksomheder-13.jpg
Det giver gode penge i kommunekassen, når virksomhederne betaler skat. Faktisk ligger Ballerup i top tre, når det kommer til skatteindtægter fra virksomheder. Men det kræver også en ekstra indsats. Foto: Arkivfoto
Skat Ballerup Kommune tjener rigtig godt på at være erhvervskommune. Kommunen ligger i top tre i Danmark, når det kommer til virksomhedsskatter.

Det gjorde ondt på topfolkene i Ballerup Kommune, da Dansk Industri sidste år offentliggjorde en statistik, der afslørede, at Ballerup var dumpet rigtig langt ned på listen over de mest ehvervsvenlige kommuner. Og det var de flere grunde til. Risikoen for, at virksomhederne ville pakke deres kontorstole sammen og flytte, ville ikke kun gøre ondt på kommunens forfængelighed og ære. Det ville i den grad også gøre ondt på kommunens økonomi.

Nyeste tal fra Økonomi- og Erhvervsministeriet viser, at Ballerup er den kommune i Danmark, der tjener tredjeflest penge i erhvervsskatter, kun overgået af København og Århus kommuner. Dermed overgår Ballerup langt større kommuner som Aalborg, Odense og Esbjerg og ikke mindst ellers driftige kommuner som Ikast-Brande eller Fredericia.

I 2013 fik Ballerup Kommune 215.536.276 kromer i kassen i virksomhedsskatter. Og når man ser på selskabsskat pr. indbygger taller tallene et endnu tydeligere sprog. Her tjener Ballerup næstmest i landet med 3077 kroner pr. indbygger netto. Kun overgået af Billund, der har ganske få indbyggere, men en meget stor virksomhed, med en meget stor skattebetaling.

Dermed ligger Ballerup altså helt i top på alle parametre. Og det er fordelen ved at være en attraktiv erhvervskommune og altså en af fordelene ved at satse på erhvervslivet.

Skal være tillokkende

»Det betyder meget for kommunen, at vi har så mange virksomheder. Det kan jo ikke overraske. Derfor er det også så vigtigt, at vi fastholder at være attraktive for virksomheder, store som små, og gør hvad vi kan, for at være tillokkende for dem,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Blandt andet derfor satser kommunen med det nye Team Erhverv på at være mere proaktive overfor erhvervslivet og vise, at Ballerup Kommune er en medspiller og ikke en modspiller.

»Det er unikt for Ballerup og det er en position, som andre kommuner misunder os. Men det kræver også noget af os. Derfor har vi også gang i en række initiativer, som det også fremgik fra vores erhversnytårskur. Vi begynder også at sælge ud af grundene ved Kildedal Station, så vi kan få flere erhvervsgrunde og når store virksomheder som f.eks Novo lægger deres hovedkvarterer her, så betyder det noget. Det er vi stolte af. Men vi skal også hele tiden være med,« siger borgmesteren, som samtidig også har set konsekvenserne af, at være en stor erhvervskommune, når det går nedad.

»Vi blev jo også ramt dobbelt hårdt, da krisen var værst. Virksomhederne tjente ikke mange penge og betalte derfor heller ikke meget i skat og samtidig fik vi flere arbejdsløse. Så når det er krisetider, så rammes erhvervskommuner ekstra hårdt. Men nu hvor konjunkturerne er ved at vende, stadig langsomt, men alligevel, så er det godt for os. Det er mere sårbart end bare skateborgerindtægter, men det er rart at se og det glæder os og gør, at vi vil gøre endnu mere for at være en attraktiv kommune,« siger Jesper Würtzen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *