Trafik på Ejbyvej
Debat For godt et par uger siden, henvendte en arbejder, der var ved at udbedre kloakforholdene på Ejbyvej i Gl. Skovlunde sig til mig, og sagde: »Det er som at arbejde på motorvejen i myldretiden«.

Jeg kunne kun svare ham, at man nok skulle være kommunalpolitiker for at kunne se meningen med at lede hele lokaltrafikken ned gennem en §40 vej, helt uden fortov, hvor man kan lade børn lege på vejen og hvor bilisterne skal vente til børnene er opmærksomme, og så lade bilerne passere. Det ville han ikke lægge børn til.

Det er mig en kilde til evig undren, at man stadig holder Lystoften lukket for gennemkørsel. Lystoften har dobbelt fortov i begge sider og er så bred, at der kunne etableres cykelsti, også i begge sider, så de børn der vælger Lystoften som skolevej, skulle være sikret. Det sker i en kommune, hvor man ifølge Helle Tiedemann har en indsats på trafiksikkerhed, hastighed og støj og hvor man tilsyneladende fortsat ikke ser sig i stand til at løse problemerne i Gl. Skovlunde.

Der er en voldsom trafik gennem Ejbyvej, hvor de samme biler passerer mange gange om dagen og med stor hastihed. De bump, der er etableret, er ikke med til at dæmpe hastighede.

Man kunne måske starte med at udskifte bumpene med bump, som man kender fra parkeringsanlæg, der holder hastigheden nede på de anbefalede 15 km/t.

Vi rejste problemet for mange år siden og havde allerede i 2007 en workshop, hvor mange interessante forslag blev stillet. I det gamle Rusland havde man femårsplaner, hvad er tidsperspektivet på en løsning af vores trafikproblem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *