Temaaften om at være ung og pårørende
psykisk sårbar Foreningen Det Sociale Netværk inviterer til temaften om det at være pårørende til en person, der er psykisk sårbar.

Her kan du blandt andet møde tidligere statsminister – og nuværende formand for Foreningen Det Sociale Netværk – Poul Nyrup Rasmussen. Han vil blandt andet fortælle om vigtigheden af at have fokus på unge, der vokser op som pårørende til psykisk sårbare, og hvilke udfordringer de har.

“Pårørendes rolle bliver tit oversæt, og det har store psykiske konsekvenser at være pårørende til en far, mor, bror eller søster, der er psykisk sårbar. De unge har selv en øget risiko for at udvikle en psykisk lidelse, og de bliver ofte overset, hvis de ikke selv åbner op og snakker om problemerne,” siger Poul Nyrup Rasmussen og tilføjer:

“Derfor er det vigtigt at sætte fokus på det her problem og diskutere, hvordan vi sammen kan tage hånd om de her børn og unge, og hvordan vi kan hjælpe dem til at håndtere rollen som pårørende i hverdagen.”

Du kan også møde en række unge pårørende, der er aktive i projektet Unge På Vej, og som har valgt at dele deres historie ved at holde foredrag om de følelser, der er forbundet med at være pårørende til en psykisk sårbar.

Arrangementet foregår tirsdag den 13. januar 2015 klokken 18.30 – 21.00 på Tapeten, Magleparken 5 i Ballerup. Tilmelding skal ske til Maiken Ziebell på mz@detsocialenetvaerk.dk senest mandag den 12. januar klokken 12. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *