Sanserum giver livskvalitet
sanserum-copy.jpg
Lys- og lydeffekter stimulerer sanserne for beboerne på Stokholtbuen, der har fået støtte til etableringen af et sanserum. Foto: Privatfoto
Støtte  Det blev tidligt jul i hus 19 på Helhedstilbuddet Stokholtbuen, da Karsten Søndergård fra Nordea-fonden kom forbi i december.

Med sig havde han nemlig en check på 15.000 kroner til indretning af et sanserum til husets syv beboere, der lider af autismespektrumforstyrrelser og retardering i middel til svær grad.

På grund af beboernes handicaps opsøger de ikke selv aktiviteter, der kan stimulere sanserne og mindske det generelle stress- og angstniveau – og dermed øge livskvaliteten.

Derfor var et sanserum i huset et stort ønske, og her gik pædagog Gry Nørringaard i aktion. Hun havde læst om Nordea-fonden, der støtter ”det gode liv” og skrev en ansøgning på vegne af beboerne. Det udløste først et positivt svar og i december checken på de 15.000 kroner.

Tiden er siden gået med indkøb af blandt andet fiberoptik, andre visuelle stimuli effekter, duft-oase og meget andet, og i den første uge i januar blev de færdige med indretningen.

I sanserummet kan beboerne nu få en afslappende stund og modtage afgrænsede stimuli i form af forskellige lyseffekter og lyspåvirkninger – sammen med beroligende musik, der spilles, når sanse-rummet er aktiveret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *