Politiet advarer mod fupopkald
Politi Københavns Vestegns Politi advarer mod fupopkald fra engelsktalende svindlere, der påstår at folks computer er ramt af virus.

Hvis du bliver ringet op af en ukendt engelsktalende person, der fortæller dig, at din computer er ramt af virus, er der god grund til at være ekstra skeptisk.

Københavns Vestegns Politi advarer nemlig mod engelsktalende svindlere, som ringer til tilfældige borgere, hævder at være fra Microsoft og prøver at lokke folk til at give sig fjernadgang til deres computer.

»Giv ikke lov til fjernadgang, giv ingen oplysninger og afbryd samtalen,« opfordrer politikommissær Claus Hjermitslev.

To snydt i december

I december blev en mand i Søborg og en kvinde i Høje-Taastrup ringet op af en rar engelsktalende kvinde, som venligt advarede dem om, at der var virus på deres computere.
Kvinden i Høje-Taastrup blev stillet videre til den venlige engelsktalende dames mandlige teknikerkollega i ’Microsoft’. Han bad om fjernadgang til computeren i Høje-Taastrup og overtalte til, at man downloadede et program til at fjerne virussen.

Programmet skulle der betales 25 kroner for via pengeoverførselsfirmaet Western Union. Det viste sig senere, at der var overført yderligere cirka 2.100 kroner via Western Union ved at misbruge Mastercard-oplysninger.

Manden i Søborg fik nogle gode råd, som han skulle betale 150 kroner for via overførsel fra sin netbank til en udenlandsk bankkonto. Han opdagede senere, at der var overført yderligere næsten 2.000 kroner til udlandskontoen.

Afbryd samtalen

Politikommissær Claus Hjermitslev, der er efterforskningsleder i Københavns Vestegns Politis efterforskningsafdeling for økonomisk kriminalitet, siger:

»Microsoft og andre computerfirmaer vil aldrig kontakte en borger uopfordret. Giv ikke fjernadgang, download ingen programmer og overfør ingen penge.«
I efterforskningsafdeling for økonomisk kriminalitet har han og kollegaerne de seneste måneder modtaget en stribe henvendelser om lignende opkald heraf 10-15 deciderede anmeldelser.

»Det er et fupnummer, hvor en svindler får borgeren til at give sig adgang til computer og netbankkonto. Tro ikke på dem og afbryd samtalen,« opfordrer Claus Hjermitslev.
Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon: 43 86 14 48.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *