Per Mortensen, Storm P og censur
Debat Når jeg læser Pers indlæg, kommer jeg til at tænke på Storm P.: - Har man ikke andre glæder her i livet, så har man dog selvglæden.

I modsætning til regeringen ønsker jeg et Danmark, som bygger på solidaritet, og som til en hver tid tager hånd om samfundets svageste. Her er det desværre kendetegnet ved Pers indlæg, at han bruger masser af spalteplads på at fremhæve sig selv, frem for at uddybe hvad det er for problemer som regeringen belaster befolkningen med.

Per er mundlam eller hedder det skriveblokeret, når det gælder at afdække krisen og krisens årsager. Det ville ellers styrke klassebevidstheden og solidariteten, hvis han kunne fortælle hvorfor den socialdemokratiske ledede regering angriber vores sociale velfærd og demokratiske rettigheder.Og hvorfor Per gennemføres samme nedskæringer i resten af EU?

Per bidrager heller ikke med forslag til lokale aktiviteter, protester og modstand mod denne udvikling, men vælger i stedet at idolisere Mette F, kritikløs – for Per er loyal i ’’medgang og modgang’’, som han selv kalder det.

Aktuelt forsøger justitsminister Mette Frederiksen at udnytte drabene i Paris til at begrænse ytringsfriheden over for den stadig mere utilfredse og kriseramte befolkning. Nu vil hun give (magthavernes) politi og efterretningstjeneste øgede beføjelser til overvåge danskernes brug af internettet, rejseaktiviteter og så videre, samtidig med at vi også har set censur mod dagblade og medier. Pers selvglæde og tavshed om disse forhold fremmer løgnen frem for debatten

4 kommentarer om “Per Mortensen, Storm P og censur”

 1. jørgen flyr siger:

  Ulighed handler også om politisk troværdighed, censur og fred

  Per fortæller at han er socialdemokrat, men at han går ind for en anden politik. Han nævner selv flere af Enhedslistens mærkesager: Dagpengeskandalen, hvor over 48.000 er smidt ud af dagpengesystemet, salget af Dong til foræringspris til udenlandsk spekulant, begrænsningerne i sygedagpenge o.s.v.. På den måde prøver Per at narre vælgerne, men mange har gennemskuet den påståede røde og den virkeligt blå regering, og ønsker ny politik. I hovedstaden viser en prognose baseret på 60.000 interview og vægtede meningsmålinger, at Enhedslisten er større end S. Endelig er S vælgere vågnet op og er gået til et socialt demokratisk parti. Men lærer S noget af det? – Nej, de fortsætter deres selvmordskurs.

  Hvorfor skal Per undsige regeringen? Fordi den blå politik der er blevet gennemført har ført til øget ulighed i samfundet, hvilket er i strid med regeringsgrundlaget. Selvom Per har udtalt at han er i mod dagpengeforringelserne, synes dekan at det er i orden at problemet først tages op efter valget efter forslag fra en nedsat dagpengekommision, hvis mandat er, at det ikke må koste noget. Det er jo det rene hykleri.

  Mette Frederiksen kalder det fejlagtigt at der skal strammes op mod terrorismen ved at begrænse ytringsfriheden, øget overvågning og begrænsning af rejsefriheden. Derfor skal politi og efterretningstjeneste have øgede beføjelser og penge. Det er muslimerne der gøres til fjenden, men har nogen talt om de danskere der tager til Israel og deltager i den israelske hærs terrorisme i Gaza. Israel prøver nu med alle midler at forhindre FNs undersøgelser af deres forbrydelser.

  Sikrer regeringen at vi har fred – et sikkert sted at bo. Nej – regeringen deltager i USAs og Israels krige. Vi har været i krig konstant siden 2001, og alle erfaringer viser at reaktioner på aggressioner kan ramme tilbage med terror. Men også den stigende ulighed i samfundet truer også vores sikkerhed. Hvis der ikke udvikles mere demokrati og velfærd, ser vi også at de fascistiske kræfter i samfundet udgør også en støre risiko.

  Trods den højt besungne ytringsfrihed, har vi de senere år set flere eksempler på censur:
  ROJ TV fik sendeforbud og en bøde på 10 millioner, efter at det var blevet dokumenteret, at de støttede den kurdiske terror organisationen PKK. Det der er dybt problematisk er hvem der har defineret PKK, som terror organisation og at menneskerettigheds organisationer, som advarede omkring lukningen af ROJ TV, blev fuldstændigt overhørt.Både bøden og sendeforbuddet til ROJ TV er dybt, dybt rystende. Som bekendt var det den meget omtalte “betaling” til Tyrkiet for at Anders Fogh Rasmussen blev generalsekretær i Nato (men an selvfølgelig ikke dokumenteres). Men PKK er sidenhen “strøget” af terrorlisten, og støttes nu af Danmark med våben i Irak og Syrien.

  Der er eksempler på censur, fx: Politiet har truet den internetudbyder, der har Dagbladet Arbejderens hjemmeside, til at fjerne Oprørs appel fra avisens hjemmeside. I Danmark er det avisernes redaktører og ikke politiet, der redigerer dagspressen. Det er ikke politiet der bestemmer, hvad der skal stå i på avisernes hjemmesider.

  Kanalchef for DR 2, Arne Notkin, har i 201 gennemført politisk censur. Som jøde, medlem af Mosaisk Trossamfund. og medlem af Dansk Zionistforbund, hvor han også tidligere har været formand, lykkedes det ham med sin (politiske) magt og indflydelse som kanalchef for DR2 at få forhindret, at en ellers prisbelønnet dokumentarfilm med titlen »Defamation« bliver vist for den danske befolkning. Filmen har fået støtte af Det Danske Filminstitut med 450.000 kroner og fra DR med 150.000 kroner. Dokumentarfilmen, som er lavet af en israelsk jøde ved navn Yoav Shamir, har til formål at undersøge, om der stadig findes reel antisemitisme i den vestlige verden, eller om det snarere er den israelske højrefløj, som holder liv i Holocaust-gruen, af propagandamæssige grunde. Ville det have været passende, om Arne Notkini denne censursag havde erklæret sig inhabil i en sag, hvor et tv-program er i strid med de politiske interesser, som han aktivt varetager.

  Forlaget Aschehoug trak bogen ‘Historien om Che’ tilbage fra de danske boghandler, idet de fandt at den fremstiller Cuba for positivt. Bogen er skrevet af Gareth Jenkins og cubaneren Hilda Barrio. Forlagets beslutning kommer efter en henvendelse fra Berlingske Tidende.
  Forlagsdirektør Erik Barfoed ville, efter gentagne spørgsmål, ikke komme nærmere ind på konkrete passager i bogen, der skulle være for positiv.Ifølge Berlingske Tidendes anmelder, Bent Büdnikow, fremstilles Che som en frihedskæmper og rar familiefar uden henvisning til ‘de politiske modstandere, han fik dræbt’. Det er betænkeligt, at et kommercielt forlag som Aschehoug tager en så politisk beslutning for at tækkes visse kredse.

  Siden 1980 har USA invaderet 35 gange i 27 forskellige lande: Jeg mener det er tåbeligt at Danmark deltager i USAs krige. USA har selv været med til at skabe ISIS, som er en videreudvikling af al-Qaeda .Det er en islamisk, paramilitær bevægelse grundlagt af Osama bin Laden og Ayman al-Zawahiri i slutningen af 1980’erne som et samlingspunkt for arabere, som kæmpede i Afghanistan mod Sovjetunionen. En krig som USA selv havde manipuleret Sovjet ind i, for at de skulle have lov ti at have deres egen “Vietnam-krig”.

 2. Per Mortensen siger:

  Takker for de pæne ord fra Jørgen Flyr
  Og lader dem der kender mig.
  Bedømme mine ord ud fra mine handlinger.
  Her er jeg helt tryg, og har ikke problemer med at kigge mig selv i spejlet.
  Og ja Mette Frederiksen er en af de dygtigste politikere vi har i Danmark.

 3. jørgen flyr siger:

  http://www.avisen.dk/ledig-jeg-vil-ikke-vaere-til-grin_303271.aspx

  Bare en lille historie fra dagens Danmark. Desværre er der mange, mange tilsvarende. Mere og mere forstemt bliver man når man hører dem, indtil man bliver hårdhudet og konkluderer:
  Danmark er ikke længere reelt et demokratisk samfund.
  Og at en regering, der ledes af nogen der stadig kalder sig “Socialdemokrater” kan acceptere noget sådan, gør at brækspanden kalder

 4. jørgen flyr siger:

  Vi kan alle blive ramt af arbejdsløshed, nedslidning eller kroniske sygdomme. Derfor er disse reformer i virkeligheden vendt mod alle lønmodtagere.

  Jo større maskerne i sikkerhedsnettet bliver, jo mere utryghed bliver der på arbejdspladsen og sværere er det at stå sammen om en solidarisk lønpolitik, der løfter de laveste lønninger. Lavere overførselsindkomster fører til lavere lønninger.

  Og kan vi så ikke blive fri for snakken om, at de kommunale budgetter er under pres, fordi der er for mange førtidspensionister. De kommunale budgetter er under pres, fordi alle andre partier, heriblandt Dansk Folkeparti, prioriterer skattelettelser frem for velfærd.

  Op til folketingsvalget lokkes de lavtlønnede med nye skattelettelser. Den er vi med på, hvis det er de rige, der kommer til at betale dem. Men det er ikke de borgerliges plan. Skattelettelserne skal betales af nogle, som er endnu fattigere, ved genindførelse af kontanthjælpsloftet, samt ved nye nedskæringer i velfærden.

  Måske der er nogen der forstår, at selv om man er i arbejde så kan det være ens egen tur næste gang der afskediges. Fællesskab og sammenhold, uanset om man er i job,syg eller ledig er strengt nødvendig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *