Nytårshilsen fra en stolt socialdemokrat
debat Nytårs hilsen fra »Den Røde Baron og Godheds Apostel« som mine modstandere kalder mig, når de er i godt humør.

Ellers når de er i dårligt, så lyder det sådan her. »Ræverød hadefuld børnenefornærmet snævertsynet pamper« tak for kaffe! Og igen af andre, du bliver ikke til andet end en skide Socialdemokrat.

Jamen jeg er da stolt af at være Socialdemokrat, for det er det jer er. En knaldrød af slagsen! Og jeg slår ikke op i banen. For det er i medgang og modgang.

Man skal huske på, hvad man kæmper for. Og hvis man ikke selv tror på det man kæmper for er der heller ikke andre der gør. Så i det nye år vil jeg sætte fokus på noget af dette.

Alle har krav på en uddanelse/skolegang og at gå mætte i seng.

Plads til mangfoldighed og forskellighed.

Magten tilbage til folket, der må vælge de politikere, der tager magten tilbage fra markederne og den uproduktive del af erhverslivet, som kunne være den del af finanssektoren, der intet skaber andet end problemer.

Det kunne også være våbenindustrien. Vi kunne som i den gamle sang. »Smid dem ud på lossepladsen, de er ikke bedre værd«. I stedet for som i dag, hvor vi har børn ude i verden, der lever af og på lossepladsen !

Jesus han tog opgøret med udbytterne. Og smed dem på porten. Og i de ti bud, er der god inspiration til en bedre verden.

Love peace and understanding. Make love not War.

Det kan der kan der ikke tjenes penge på. Derfor ikke in nu! Da det er pengemaskiner, råhed og kold egoisme der styrer!

Hvor blev humanismen af? Øje for øje politik går jeg ikke ind for. For som et af mine store forbilleder Ghandi sagde: Det vil jo bare gøre verden blind!

Svend Auken, Ove E. Dalsgaard, Mette Frederiksen, Poul Erik Skov Christensen, Naomi Klein, Mandela, Bent Moos, Willy Brandt, Palme, Anker med flere er andre pejle mærker.

Hvorfor er det konsulenter og fokusgrupper. Iscenesat af et fåtal af verdens mennesker, der kun ønsker grådigt at få fyldt deres Joakim von tanke fyldt op der styrer verden?

Hvorfor er det TV og reklame, der skal bestemme vores forbrug, der er med til ødelægge moder jord. Klima/miljøkampen må på tapetet!

Hvorfor tillader vi EU en leder der har tømt de andre lande skattegrundlag. Hvorfor tillader vi finansverden med bla. Goldmann Sachs i spidsen tage kontrol over verden. Dem som har kørt nationer ud over kanten. Kampen for at bevare Den Danske Model på arbejdsmarkedet.

Kampen mod social dumping. Kampen for danske lønmodtager og deres organisationer. Kampen mod de Gule Fagforretninger og CEPOS.

Men ikke mindst: Kampen for at mit parti finder sine rødder igen, og vi vinder regerings magten igen (ved godt vi skal tælle til 90). Kampen mod Løkke, DF, Liberal Alliance og egoismen kommer til magtenvil fortsætte i 2015.

Jeg lover pennen vil være spids! Mund og fodtøj smurt!

PS: Dette er ikke forventningsafstemt, eller sat ind på målbar resultatformel.

Godt nytår.

8 kommentarer om “Nytårshilsen fra en stolt socialdemokrat”

 1. Torben James siger:

  Kapow der kom da lige en Socialdemokratiet forbi

 2. .mads kjær siger:

  Vi er mange der har det som per her

 3. Elisabeth Dybdahl siger:

  Dejligt at høre fra et menneske, som opfatter og formidler virkeligheden gennem hjertet og videre gennem hjernen. Vi har et godt land – ingen tvivl om det, men det har kostet hårde kampe at opnå det, og det vil sikkert også koste hårde kampe at bevare og forbedre det. Midt i al glæden og stoltheden over det vi har opnået, håber jeg også, at vi som tilbage i vores søfolks lange historie, stadig er i stand til at forholde sig åbent til andre folkeslag – især i disse tider, hvor det pga. terrorisme kan være svært ikke at forfalde til at låse vores døre og holde alt, hvad det lugter lidt fremmedartet på behørig afstand. At holde vores gæstfrihed højt, skal efter min mening ikke betyde at vi tilpasser alle vores institutioner til den ene eller den anden religiøse kultur, men til at vi løser problemerne, hvor de opstår, mellem de mennesker, som mærker dem.

 4. Per Mortensen siger:

  Takker for de pæne ord.
  Og lige en tilføjelse stoltheden går jo også på, at være være tillidsvalgt.
  For partiet der har haft så stor indflydelse på Danmarks udvikling de sidste år.
  Og taget ansvar både når det gik godt, men også når det var svære tider.
  Her har en Socialdemokratisk kaptajn på broen, og hånd på styrepinden.
  Fået os igennem svære tider.

 5. Jan Larsen siger:

  Per Mortensen du lyder som du altid gjort. Og det er positivt ment .

 6. Palle Hansen siger:

  Godt Nytår Per

  Som jeg har skrevet før, så skulle der være flere politiker af din slags, du skriver mange
  rigtige ting, og har et godt syn på de danske værdier, men jeg tro også at du desværre kæmper dine kampe med dit parti, det er desværre ikke alle (A) pamper 😉 der er enig med dig, og det er dem vælgerne desværre høre mest på, så bliv ved med at kæmp og få taletid, på et tidspunkt kan det være at dine leder vil lytte til en lokal politiker.

 7. Jørgen Flyr siger:

  Per, jeg synes du er blevet lidt selvfed i dine indlæg.

  Socialdemokratiet har været med til at skabe et B-arbejdsmarked, hvor arbejdsløse tvinges til at arbejde på ringere vilkår, med ringere løn og med ringere faglige rettigheder end vi normalt har når vi går på arbejde. Dermed er regeringen paradoksalt nok i gang med at realisere Claus Hjort Frederiksens plan om et lavtlønsarbejdsmarked til 40 kr. i timen. En plan som samme regering ellers har kritiseret voldsomt.

  Der er jobsnobberi uden lige når Mette Frederiksen m.fl. mener, at de selv er værdige til en tårnhøj ministerhyre med eftervederlag og frynsepension, mens at mennesker, der rydder op på stranden og samler hundelortene op efter jer skal spises af med 30 eller 60 kr. i timen.
  Det er egentlig meget enkelt: Arbejdsløse skal benyttes – men ikke udnyttes. Hvis arbejdet gør nytte – så betal for nytten.

  Jeg kan bare opfordre til ikke at stemme på politikere, der har en nedskæringsdagsorden, og som ønsker at straffe almindelige, sagesløse borgere for den krise, der har ramt os alle, har skabt flere fattige, og gjort mange fattigere.

 8. jørgen flyr siger:

  Enhedslisten større end S i hovedstaden

  Prognose baseret på 60.000 interview og vægtede meningsmålinger viser, at Enhedslisten er større end S i København. Endelig er S vælgere vågnet op og er gået til et socialt demokratisk parti. Prognosen – der er lavet for Altinget af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af december måneds troværdige meningsmålinger og cirka 60.000 Gallup-interviews fra september 2013 til oktober 2014 – viser at Liste Ø får 4 mandater ved det kommende folketingsvalg, mens S må nøjes med tre.

  Men lærer A noget af det? – Nej, de fortsætter deres selvmordskurs.
  – Godt vi har EL Enhedslisten de er de ægte socialdemokrater, skriver Magnus L og Bendt L fortsætter: – Er glad for at jeg meldte mig ud af Socialdemokraterne og ind i EL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *