’Læs og forstå’ 2. halvleg
debat Et svar til Kim Pedersen, som frem for at kritisere de ansvarlige partier for den førte politik, voldsomt angriber Enhedslisten og mig

Hvad skal det hjælpe? Jeg er ikke medlem af Enhedslisten og i mine briller er Løkke & Co. en større katastrofe end SR-regeringen.

Hjemløsheden er en konsekvens af den større ulighed i samfundet, så når Kim ønsker, der skal gøres mere for de hjemløse, har jeg flere gange påpeget at der under SR-regeringen er blevet flere hjemløse unge. Dette som følge af nedskæringer på SU, kontanthjælp og ændret skattereform.

Danmarks Statistik måler uligheden i samfundet med ginikoefficienten. Den har været stigende siden midt i 1990’erne, men voksede markant under VK-regeringen fra cirka 22 til 27,7.

Under SR-regeringen fra 2012 til i fjor er uligheden steget fra 27,4 til 27,9. Uligheden er altså vokset 10 gange mere under VK og DF, og hvis de igen kommer til magten, har de erklæret at ville genindføre starthjælpen og kontanthjælpsloftet.

Det betyder forøget fattigdom Kim, så når du gerne havde set Enhedslisten vælte SR-regeringen på dagpengespørgsmålet, vil det kun kunne føre til øget fattigdom og flere hjemløse. Var det det du ville?

Kim glemmer også at det var de samme borgerlige partier som vedtog dagpengeforringelserne på DF’s forslag. Kim beskylder Enhedslisten og Johanne Smidt Nielsen især for at være taburetklæbere, men glemmer at Enhedslisten som det eneste parti har en rotationsordning. Den indebærer at Johanne med flere ikke kan genopstille ved folketingsvalget.

Jeg vil forsat argumentere for, at der nu findes et alternativ til S, for jeg tror desværre ikke på, at S får væltet den nuværende neoliberale fløj i partiet, undtagen om de får en begmand der virkelig kan mærkes. Så stem du bare på Enhedslisten igen Kim, som du gjorde sidst. Og hvis du vil fred, så vis det i stedet for at hetze.

1 kommentar om “’Læs og forstå’ 2. halvleg”

  1. jørgen flyr siger:

    Til redaktøren:
    Har lige set at mit læserbrev “Læs og forstå 2. halvleg” ikke er optaget i jeres trykte udgave, men kun her på hjemmesiden. Antagelig grundet pladsmangel og prioritering af indlæg.
    Synes bare at når man bliver hængt ud i et læserbrev, med navns nævnelse i fred overskrift, at så får man på¨rette sted i trykte udgave lov at svare.
    Synes selv jeg kommer med et seriøst svar på et uforskammet læserbrev, men det er selvfølgelig jeres prioritering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *