Kvalitet handler ikke kun om normering
Peter Als (A), Formand for Børne- og Skoleudvalget i Ballerup Kommune Kære Lisbeth Sørensen. Tak for dit læserbrev om normering i dagtilbud.

I Kommunalbestyrelsen har vi valgt at sætte penge af til mere kvalitet i dagtilbud. Dette gøres ikke alene ved at sikre bedre normering i det enkelte dagtilbud. De 1,8 millioner kroner skal være med til at sikre en generel kvalitetsudvikling på dagtilbudsområdet.

Pengene til en tidlig sprogindsats skal medvirke til, at pædagogerne får mulighed for at arbejde mere kvalificeret med pædagogiske indsatser, der kan gavne børnene og deres sproglige udvikling.

Og ja, det er korrekt, at en skovbørnehave ikke giver bedre normeringer, men det giver kvalitet for forældrene med mere bredde i tilbuddene i Ballerup Kommune.

Jeg er ikke af den opfattelse, at normeringerne i Ballerup Kommunes dagtilbud er uforsvarlige. Jeg kan sagtens stå inde for, at der kan skabes kvalitet for børnene med de normeringer, der er i vores dagtilbud, og som jeg skrev sidst, er takstnedsættelsen ikke et udtryk for forringelser i normeringerne.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke kunne ønske det bedre. Vi er netop i gang med at ansøge om Ballerup Kommunes del af den pulje på 250 millioner kroner, som regeringen har øremærket til flere pædagoger i dagtilbud, og de vil komme børnene til gode.

1 kommentar om “Kvalitet handler ikke kun om normering”

 1. Jette Weicher siger:

  Til Peter
  Det er tydeligt at mærke på de svar, som du kommer med til Lisbeth Sørensen, at du aldrig har arbejdet indenfor daginstitutionsområdet. Og hvis man har lyst til at tale med omkring det og lave beslutninger over hovedet på pædagogerne, så bør man selv prøve at have været ansat i minimum tre måneder i en institution. Ikke et kort besøg som Mette Frederiksen for nyligt præsterede eller i den dur. Nej, prøv arbejdet.
  Naturligvis kan du stå indenfor den kvalitet, som vores pædagoger rundt omkring i kommunen leverer, for vi har rigtigt mange dygtige pædagoger, som gerne vil deres arbejde i meget høj grad og også forsøger at levere, hvad de kan. Sådan gør vi mennesker jo gerne. Gør, hvad vi kan på trods af de ringe kår, som vi bliver budt på vores arbejdspladser, men forstå det dog nu! DER ER FOR FÅ HÆNDER I VORES INSTITUTIONER. Hvorfor tror du, at der er så stort sygefravær blandt pædagoger.
  Det nytter ikke, at I vil bruge pengene på alle mulige projekter, for pædagogerne kan ikke rumme mere. I kaster det ene projekt efter det andet på bordet og forventer, at vi kan og skal gennemføre det og bruge tid på lange rapporter omkring resultatet af dette projekt, men det koster på den konto, som hedder omsorgsfuld tid med børnene. En tid, som mange børn står og mangler rigtigt meget, og det kan vi pædagoger se og føle, og vi vil rigtigt gerne give disse børn den omsorg, men som sagt, så må vi ofte vælge imellem et eller andet ligegyldigt projekt og tørre tårer og kramme.
  Og når man mærker, at der er børn, som mangler denne tid, når man ser, at der er børn, som smuldrer for øjnene af dig eller børn, som panel-sniger eller gemmer sig, fordi larmen og uroen bliver for meget i de megainstitutioner, som skyder op og ikke levner plads til børn, som ikke kan rumme den slags i deres sind så slår samvittigheden ned hos pædagogerne, for vi føler ikke, at vi leverer dér, hvor vi helst vil levere.
  Så Peter Als, når Lisbeth Sørensen skriver, som hun gør, så rammer hun så meget plet på sine observationer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *