Kommunen overtager kontrollen med superarenaen
Ballerup-Super-Arena-3.jpg
Det er snart skiftetid for Ballerup Super Arena, når Ballerup Kommune, der ejer arenaen, overtager driften og vil satse anderledes. Det betyder mere fokus på lokalt forankrede begivenheder, idræt og kultur og lidt mindre på store internationale brag som popkoncerter. Men der skal stadig være plads til det hele. Foto: Arkivfoto
Haldrift Ballerup Kommune vil nu selv overtage driften og ejerskabet af superarenaen. Der skal satses på mere lokal idræt og kultur og øgede indtægter fra bar- og restaurantdrift.

Igennem mange år har det private eventfirma Eventforce stået for al drift og arrangementer i Ballerup Super Arena. Det har betydet, at de fleste indtægter fra den kommunalt ejede hal er tilfaldet Eventforce, der også har fået indtægter fra bardrift og desuden fået penge fra Ballerup Kommune for at stå for den daglige drift og for at stå for arrangementer.

Men det skal være slut nu. Ballerup Kommune har opsagt aftalen med Eventforce og vil fra den 1. januar 2016 selv styre driften og indtægterne fra hallen, uden at skulle betale et ekstra led for at gøre arbejdet for sig.

Dermed skal der banes vej for ekstra indtægter til Ballerup Kommune fra blandt andet mere lukrative arrangementer og indtægter fra barsalg og restaurant.

Svært at få overskud

»Vi ejer hallen og har haft et ganske godt samarbejde med Eventforce. Derfor skulle vi til at kigge på, om vi skulle forlænge aftalen. En række eksperter opfordrede os til, at vi selv overtog driften og dermed sparede penge til tredjemand og samtidig gjorde plads til en række nye og mere overskudsgivende arrangementer,« siger Tom Nielsen (A) formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Han mener, at det har været svært at tiltrække store arrangementer, der har givet overskud.

»Der er ikke så mange penge i at få store, internationale navne og begivenheder til arenaen. Især fordi vi har skullet give penge til en mellemmand og er gået glip af sideindtægterne fra salg af øl og vand og mad. Samtidig har der de seneste år ikke været så mange forskellige arrangementer i hallen,« siger Tom Nielsen.

Samtidig har man i flere år slæbt rundt på et underskud, forårsaget af en ombygning for nogle år siden, hvor indtægterne efter en længere ombygningsperiode ikke stod mål med udgifterne og siden ikke er blevet tjent ind igen.

Mere lokal

Målet er, at superarenaen skal være mere lokalt forankret og have tilbud rettet mod det lokale idræts- og kulturliv.

Der er nemlig en række pejlemærker for arenaen, som Ballerup Kommune har stillet op som en vision for den »nye« arena. Der i blandt, at den skal være et kulturelt og idrætsligt fyrtårn for Ballerup Kommune og at borgerne skal have mulighed for at opleve store idræts- og kulturbegivenheder på nært hold.

Dertil kommer, at der skal være plads til en del lokalt forankrede aktiviteter, herunder ikke mindst foreningsidræt samt skole- og institutionsaktiviteter. Også cykelsporten går en stor fremtid i møde i Ballerup Super Arena.

Altsammen skal brande Ballerup Super Arena som et kommunalt fyrtårn, der skal vægte det ikke-kommercielle lige så højt som eller højere end de store internationale kommercielle begivenheder.

Dels fordi der skal være plads til at bruge hallen også om dagen og på hverdagsaftenener, hvor den ellers står alt for stille og for at kunne tjene på de populære lokale arrangementer.

Styr på økonomien

»Vi har et godt samarbejde med Michael Sandstød, der blandt andet arrangerer 6-dagesløb og banecykling. Det er jo det, som arenaen er bygget til, så vi håber meget på, at vi kan tiltrække cykelsporten igen sammen med en række andre sportsbegivenheder. Jeg kan også forestille mig loppemarkeder og måske lokale virksomheder, der kan leje hallen til en række formål. Mulighederne er mange, men det er vigtigt, at vi nu holder snor i økonomien og får brugt hallen på mange måder,« siger Tom Nielsen, der understreger, at der stadig vil være plads til store koncertoplevelser, men at man muligvis vil have eksterne til at arrangere den slags.

Men der skal i disse tilfælde også være økonomisk mening med arrangementet.

»Vi vil ikke længere bare kaste os ud i store arrangementer. Vi skal kunne se, at de rent faktisk kan løbe rundt,« pointerer Tom Nielsen.

Han understreger igen, at han ikke mener, at samarbejdet med Eventforce har været en fiasko.

»Jeg synes Eventforce har gjort det ganske godt og de har fået mange spændende arrangementer til arenaen. Jeg er ikke utilfreds med samarbejdet og de har i mine øjne levet op til kontrakten. Men efter omkring ti år er tiden nu kommet til at prøve noget andet,« siger Tom Nielsen.

Der er nu gået en proces i gang med at finde en direktør, der skal stå i spidsen for den nye, mere kommunale arena.

2 kommentarer om “Kommunen overtager kontrollen med superarenaen”

 1. Martin Edens siger:

  »Vi ejer hallen og har haft et ganske godt samarbejde med Eventforce. Derfor skulle vi til at kigge på, om vi skulle forlænge aftalen. En række eksperter opfordrede os til, at vi selv overtog driften og dermed sparede penge til tredjemand og samtidig gjorde plads til en række nye og mere overskudsgivende arrangementer,« siger Tom Nielsen (A) formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

  Nu er det jo nemt for såkaldte eksperter at udtale sig, for de skal jo ikke stå til regnskab for et eventuelt underskud. Derfor kunne det være interessant at vide hvem disse eksperter er, så man kan undersøge deres interesse i at rådgive Ballerup Kommune til dette drastiske skridt.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Ikke kommunal opgave at drive arena
  Et flertal i Kommunalbestyrelsen har besluttet, at Ballerup Super Arena fra 2016 skal drives som en kommunal institution. I Det Konservative Folkeparti mener vi ikke, at det er en kommunal opgave at drive en arena med kommercielt formål. Ballerup Kommune har hverken ekspertise til eller erfaring med at drive en arena.
  Kommunen bør koncentrere sig om det, som er kommunens formål; nemlig at skabe kernevelfærd for kommunens børn, ældre og handicappede. Her er der masser af udfordringer at koncentrere sig om og plads til forbedring.
  Allerhelst bør Ballerup Super Arena sælges, eller alternativt skal driften overlades til private, som har erfaringer og forstand på dette marked.
  Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Tom Nielsen forventer, at arenaen kommer til at give overskud, når kommunen overtager driften. Det virker noget optimistisk, at kommunen kan skabe overskud, når et privat firma hidtil har haft svært ved det. Og at kommunen kan tiltrække større arrangementer uden at have den fornødne ekspertise. Tom Nielsen oplyser da også, at det er nødvendigt at ansætte en kommunal medarbejder til at stå for det. Mon ikke der er andre kommunale områder, der har mere behov for ekstra hænder? Hvad med hjemmeplejen f. eks.?
  Det Konservative Folkeparti mener, at det er en forkert beslutning, at vi nu selv skal drive arenaen.
  Karsten Kriegel
  næstformand
  Konservative i Ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *