Klar til 6-dagesløb
6_dagesløb_2011_173.jpg
Ballerup Super Arena lægger igen hus til det store københavnske 6-dagesløb, der køres fra på torsdag den 29. januar til tirsdag den 3. februar. Arkivfoto Foto: Arkivfoto
Cykling På torsdag går starten til det 53. københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena.

Onsdag i sidste uge faldt de sidste brikker på plads til det 53. udgave af det store københavnske 6-dagesløb, der bliver skudt i gang i Ballerup Super Arena på torsdag den 29. januar.

Der blev endelig sat de sidste navne på løbets 15 par, der blandt andet tæller det legendariske par nummer syv: Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

Sidste år var Rasmussen og Mørkøv et par meter fra at sikre sig sejren ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena, men måtte se sig slået af tyskerne Robert Bartko og Marcel Kalz.

Parret har tidligere vundet løbet sammen i 2009, 2010 og 2011 og de føler begge, at tiden nu er inde til at tage den fjerde sejr.

Ved DM i parløb kort inden nytår måtte de nøjes med sølvmedaljer, men sportschef Jimmi Madsen er sikker på, at par nummer syv nok skal imponere i superarenaen i år:

»Jeg er overbevist om, at det er et toptændt par nummer syv, som kommer til Ballerup Super Arena, og som vil gå benhårdt efter at sikre sig sejren. Der vil være flere hårde konkurrenter til dem, men vi har tidligere set dem køre rigtig stærkt, og det er jeg helt sikker på, at de også vil gøre denne gang,« siger han.

Ni danskere i feltet

Ud over Alex Rasmussen og Michael Mørkøv tæller feltet også syv andre danskere.

Den tidligere parløbsjuniorverdensmester Mathias Krigbaum danner par nummer et med hollandske Nick Stöpler. Det er anden gang Mathias er med i 6-dagesløbet i superarenaen, mens Stöpler er med for fjerde gang.

Par nummer fire bliver et rent dansk hold bestående af Nikola Aistrup og Jonas Aaen.
»Jonas har en lang erfaring på landevejen hos Saxo Bank holdet, og Nikola har også kørt rigtig stærkt. Begge har denne vinter givet banen chancen, og de har overbevist mig både under træningen og ved DBC stævnerne, at de fortjener at få chancen. De har begge vist, at de har råstyrken og evnerne til at være med ved 6-dagesløbet,« siger sportschef Jimmi Madsen.

I selskab med belgieren Jasper De Buyst finder vi Marc Hester – et par som sportschefen har store forventninger til.

»Vi vil, hvis det er muligt, gerne give vores danske esser de bedste betingelser, og det er lykkedes til topkarakter her. Marc har tidligere bevist, at han er stærk nok til at vinde i Ballerup, og nu har han muligheden for at gentage den bedrift,« siger Jimmi Madsen.

Par nummer 10 er igen et rent dansk par: Simon Bigum og Elias Helleskov, der ved parløbs DM i december tog en flot bronzemedalje. Det bliver Simons tredje 6-dagesløb i Ballerup og Elias’ første.

Sidst men bestemt ikke mindst finder vi europamester Jesper Mørkøv sammen med tyske Christian Grasmann som par nummer 14.

Se hele feltet på 6-dagesløbets hjemmeside: www.6dageslob.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *