Hit med historien
Museum-gammel-kuffert-copy.jpg
Kejserinde Dagmars (storfyrstinde Olgas mor) rejsekuffert, som hun havde med til Danmark, da hun flygtede fra revolutionen i Rusland. Foto: Privatfoto
Museum Ballerup Museum er ved at lave en ny udstilling og har i den forbindelse brug for personlige fortællinger fra tilflyttere.

Gamle kufferter og gode historier – det er ønskelisten fra Ballerup Museum, hvor de i øjeblikket er ved at opbygge enhelt ny permanent udstilling om storfyrstinde Olga.

For ud over de mange effekter, der fortæller om Olga og de russiske immigranters liv i Danmark, så skal udstillingen, der har fået arbejdstitlen ’Ude er godt…’, krydres med en masse andre personlige fortællinger fra folk, der er flyttet til Ballerup Kommune – både nutidige og historiske personer.

Det er disse historier, som museet er på jagt efter for tiden.

»Vi efterlyser borgere, der vil fortælle deres personlige historie om at flytte til Ballerup fra en anden verdensdel, et andet land, eller en anden landsdel. Beretningerne må meget gerne være historiske fra eksempelvis 1950’erne, 60’erne og 70’erne – men nutidige beretninger er relevante,« fortæller museumsleder Mette Jensen og tilføjer:

»Vi er også interesserede i fotografier eller andre effekter, der kan underbygge beretningerne, og som vi må bruge i udstillingen. Beretningerne behøver ikke kun, at handle om Ballerup, men også fortællinger om rejsen hertil og grundene til at komme til Ballerup eller Danmark har vores interesse.«

Derudover vil muséet også skabe en form for ’oplevelsesrum’ i den nye udstilling med kufferter fra forskellige tidsperioder. Så hvis nogle ligger inde med en gammel kuffert, som de ikke bruger. Kan de sende den på musum i Pederstrup.

Er du tilflytter?

Hvis du eller din familie har lyst til at dele jeres personlige historie og være med til at fortælle et stykke lokalhistorie, så ring eller skriv til Ballerup Museum på mail: ballerupmuseum@balk.dk eller telefon: 44 77 30 90 / 44 77 30 24.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *