Godt nytår Skovlunde – eller hvad?
debat Ja, det kan vel ikke gå så galt i 2015, med fejldispositioner og dårlig planlægning, som det er sket i det gamle år!

Borgmester Jesper Würtzen glæder sig over, at det nye projekt med Skovlunde bymidte og Ballerup Boulevard skal sættes i gang. Men der er ikke noget at glæde sig over!

Første etape bliver, at kommunen vil ødelægge Ballerup Boulevard for 17 mio. kr. Det er helt hen i vejret, da vore tunneller fungerer upåklageligt, og de vil til enhver tid være mere sikre for de mange fodgængere især børn og ældre.

Men nu har borgmesteren i sit indlæg i Ballerup Bladet den 6. januar endelig meldt klart ud, at hele bymidte projektet i bund og grund ikke handler om Skovlunde Center, men om at bygge flere boliger med ekstra skatteindtægt til følge.

Det står helt klart, at centret ikke kan overleve, og at der heller ikke er brug for et center, men idéen med et handelsstrøg er godt, her er der plads til et mindre antal butikker i forskellige brancher, som kan supplere de talrige spiseforretninger!

Men skal Skovlunde Bymidte plastres til med boliger, så en del græsarealer i forskellige boligselskaber og især parkeringsområder inddrages til formålet. Det er en rigtig dårlig idé, prøv bare at se på ’Lygtegrunden’ i Herlev, hvor de nye boliger ligger tættere end man byggede i gamle dage!

Jeg har boet flere steder i Skovlunde siden 1964, og det der er særdeles tiltalende er, at der er ”højt til loftet” og albuerum, så lad os beholde lidt frirum.

Bybuen er et kapitel for sig selv, selv om man lavede projektet om i efteråret 2014, er det ikke blevet bedre. Igen er der taget hensyn til de motorkørende, og bumpene fungerer slet ikke efter hensigten. Andre steder i Skovlunde har man lavet bump, som fungere efter hensigten, at man bliver nødt til at bremse op.

Om aftenen er fodgængerfeltet kulsort, så det stort set er umuligt at se de gående.

I Bybuen er der nu brugt mange penge uden at opnå den ønskede virkning, og til trods for at både Skovlunde Lokalråd og afdelingsbestyrelsen i Baldersbo afd. 5 har gjort klart, hvordan Bybuen skulle renoveres.

Se nu at få lavet Bybuen ordentligt, så bilisterne finder ud af, at det er bedre at køre udenom!
Det nye kunstværk I Skovlunde Bypark er heller ikke vellykket. Især den nye sti er noget mærkeligt noget. Den begynder et stykke inde på grunden og ender i et sumpet ”ingenmandsland” uden forbindelse til andre fortove eller stier, men ok det er jo kunst!

At stien længe kun var halvfærdig, skyldtes, at man havde forregnet sig, og at der ikke var penge nok til at lave stien færdig! Find finansieringen og bind stien sammen med det øvrige stinet, så brugerne får glæde af den.

Mon ikke det er på tide, at se lidt på den pågældende afdeling, og i særdeleshed lytte til borgerne i Skovlunde. Jeg har talt med en hel del, og de har alle rystet på hovedet, over det der foregår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *