Fra toilet i det fri til nyt badeværelse
Beboer-Baltorpvej.jpg
Jane Hyldnæs er formand for Baldersbo afdeling 10 og glad for sit nye badeværelse. Foto: Privatfoto
Renovering 432 boliger på Baltorpvej er blevet renoveret. Undervejs var beboerne henvist til badevogne og tørklosetter

Man siger jo det skal være skidt før det bliver godt.

Ordsproget kan en del af beboerne på Baltorpvej sikkert skrive under på. De har nemlig været uden bad og toilet i nogle måneder. Helt præcist har 432 lejligheder, der er ejet af Baldersbo, fået helt nye badeværelser og installationer. Pris: 63 mio. kr.

I gennemsnit har det taget ti uger at renovere en opgang – og i den periode har beboerne været henvist til at bruge badevogne og tørklosetter, der var opstillet på parkeringspladsen ved ejendommene.

»Man skulle da lige vænne sig til det, men så synes jeg egentlig at det gik meget godt,« siger en af beboerne, Vibeke Leth, der er mest glad for at have fået fliser fra gulv til loft i sit badeværelse samt at alle rørene nu er skjult i væggen.

»Jo, vi har fået sådan nogle flotte badeværelser. Jeg er rigtig glad,« sådan siger Jane Hyldnæs, der er formand for Baldersbo’s afdeling 10 på Baltorpvej – og nu også indehaver af et helt nyt badeværelse.

Renoveringen i afdelingen har også betydet, at alle rørinstallationer og faldstammer er blevet udskiftet.

»Bebyggelsen er jo fra 60’erne, så det var også tiltrængt med de nye badeværelser. Vi håber da også på sigt, at kunne spare nogle penge, når nu der ikke skal bruges så mange ressourcer på vedligeholdelsen,« fortæller formanden.

Har selv valgt fliser

Badeværelsesrenoveringen begyndte i maj forrige år – og nu har de sidste håndværkere netop forladt lejlighederne. Undervejs har beboerne selv kunnet vælge fliser – og om de ønskede nye skabe under håndvasken eller få opsat en håndklædetørrer.

»Under renoveringen har vi hele tiden haft vand i lejlighederne, enten i køkkenet eller i badeværelset. Bad og toiletbesøg har vi så klaret i de badevogne, der var opsat, men det var nu ikke så slemt, siger Jane Hyldnæs, der også har været glad for håndværkerne.

»Men nu glæder jeg mig da også rigtig meget til, at alle deres skurvogne på parkeringspladsen bliver kørt væk, så der bliver lidt mere roligt,« slutter formanden.

Også selskabets direktør, Søren B. Christiansen er glad. Han siger:

»Vi er godt tilfredse med resultatet. Det har været et kæmpe indgreb i folks hverdag. Nu står vi med nogle ejendomme som stort set er fuldstændigt renoveret. Over de seneste syv-otte år har der været håndværkere på løbende, hvor der er blevet skiftet tage, ordnet udearealer, kloakker osv. men nu lysner det. Nu er der nogle år med fred«.

Samlet set har Baldersbo brugt cirka 130 millioner kroner på at renovere afdelingen på Baltorpvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *