Driftsikkerhed hos Movia?
Debat I december ændrede Movia sin køreplan, så linje 145 blev en ringbus. Rute: Malmparken st, Skovlunde st. Bybjergvej, Ejbyvej, Åbyvej, Lundebjerg, Lundebjerggårdsvej, Skovlunde st og Malmparken.

Så kører bussen, men meget ustabilt. Ruten tager 13 minutter, så det burde være muligt at overholde køreplanen. Movia tilbyder to afgange i timen, altså hver 30. minut fra diverse stoppersteder. På denne korte rute har jeg oplevet at bussen kommer 11 minutter senere til stoppestedet Skovbyvej i Skovlunde. I stedet for at komme 06.44 kom bussen 06.55 – stor forsinkelse når man tager trafikmængden i betragtning. Svært at sidde i kø på denne tid af døgnet.

Imidlertid er det ikke den største udfordring vi oplever. Bussen er flere gange kommet i modsat retning af køreplanen. Er set køre fra Skovlunde st. op ad Lundebjerggårdsvej / Lundebjerg / Åbyvej / Ejbyvej / Skovlunde St. En rute, som ikke fremgår af køreplanen.

Hvordan stiger man på en bus, som kører modsat køreplanen og hvor der ikke er stoppesteder på den rute som chaufføren har valgt at køre?

Da buslinjerne 145 / 146 blev ændret til en ringbus blev alle stoppestederne på den ene side af ruten Åbyvej / Ejbyvej fjernet = den retning som linje 145 ikke skal køre.

Sjovt at chaufførerne, som kører den forkerte vej rundt ikke undrer sig over, at der ikke er nogle stoppesteder på ruten? Håber sandelig ikke Movia laver trafiktællinger, for resultatet vil være meget misvisende, og hvordan vil Movia registrere de kunder, som stod korrekt placeret ved stoppestederne iht. køreplanen og som ventede forgæves på bussen?

Movia har indrømmet, at de kan se på GPS-overvågningen, at chaufførerne har kørt en ”mærkelig” ruten, men hvordan hjælper det os som kunder? Er det virkelig det bedste Movia kan præstere?

Er det den serviceydelse, som Movia har aftalt med Ballerup Kommune?

Hvor længe skal vi som kunder leve med dette ringe serviceniveau og kan vi forvente en forbedring?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *