Det er blevet billigere at få passet poderne
pyrus_i_bc_61.jpg
Regningen for at få passet sine børn i Ballerup Kommunes daginstitutioner er lavere end sidste år. Men det betyder ikke medfølgende besparelser. Foto: Flemming Schiller
priser Prisen for at have sine børn i daginstitution i Ballerup er faldet lidt. Men det betyder ikke nedskæringer.

Det er en af de sjældne hændelser, der gør, at man undrer sig. Da regningen fra daginstitutionen kom dumpende ind til Ballerups forædlre kunne de se noget ganske overraskende. Prisen for at få passet sit barn var faldet i januar 2015 i forhold til december 2014. Det plejer ellers kun at gå en vej, når det handler om pasningspriser – og det er ikke nedad.

Godt nok er faldet ikke stort, det kostede 2154 kroner pr. måned pr. barn mod 2199 kroner i 2014. Altså et prisfald på 45 kroner pr. måned. Men dog et fald. Og det fik en del forældre til at spørge sig selv, om der dermed var lagt op til serviceforringelser og dårligere normeringer i kølvandte på prisfaldet. Men det afviser formanden for Børne- og Skoleudvalget, Peter Als (A).

Gamle besparelser

»Det er jo dejligt, at prisen kan sættes ned, men jeg kan godt garantere, at der ikke kommer nogen nedskæringer. Der er indgået et politisk forlig om budgettet for 2015 og der har vi sat 1,8 millioner kroner af til en tidlige sprogindsats og lidt over en halv million kroner af til en skovbørnehave. Så faldet i prisen skyldes en effekt af tidligere besparelser, der nu slår igennem i 2015 og en mindre teknisk justering af takstberegningsmodellen,« siger Peter Als.

Årsagen til det lille fald skyldes altså alene effekten af besparelser, der er vedtaget i tidligere år.Normeringen i det enkelte dagtilbud er afhængigt af børnetallet og er af samme størrelse som i 2014 og derfor vil der ikke komme ændringer i normering eller andre områder i det daglige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *