De firbenede får frit løb
Hundefolde_FV-copy.jpg
De to nye hundeluftningsfolde giver mulighed for at hundeejerne kan slippe de firbenede løs. Den sydlige fold ligger for enden af Jonstrupvej og åbner i denne uge. Til foråret åbner også én i nord. Foto: kort
Uden snor Som noget nyt får hundeluftere nu mulighed for at droppe snoren og lade hundene få frit løb i dertilindrettede folde på Flyvestation Værløse.

Efter Flyvestation Værløse blev åbnet for publikum har den i løbet af kort tid udviklet sig til et meget benyttet rekreativt område for et væld af forskellige friluftsaktiviteter.

Også hundeejerne har opdaget arealets kvaliteter og strømmer til for at lufte deres firbenede venner. Men som det er nu, skal hundene have snor på, når de bliver luftet i området, da de løsgående hunde stresser både råvildt og fugle samt generer andre skovgæster, som kan føle sig utrygge ved at møde en løs hund.

Det er Naturstyrelsens ansvar at sikre at statens arealer giver mulighed for gode rekreative oplevelser for mange forskellige brugergrupper.

»Vi er godt klar over, at hundeejere generelt sætter stor pris på at kunne lufte deres hunde uden snor,« siger skovfoged Jens Juelstorp og fortsætter:

»For at imødekomme dette ønske uden at det generer dyrelivet eller konflikter med de øvrige rekreative aktiviteter, har Naturstyrelsen etableret to store hundeluftningsfolde, hvor hundene kan løbe frit.«

Den første, der er etableret ved ’Søndre Vagt’ for enden af Jonstrupvej, åbner i denne uge, og den anden, der er etableret ved indgangen for enden af Sandet, åbner i løbet af foråret, når de sidste hegn bliver fjernet.

»Når vejret tillader det, vil vi i begge hundeluftningsfolde opsætte borde og bænke, så hundeejerne kan tage ophold under gode forhold, mens deres hunde leger i foldene,« siger Jens Juelstorp og tilføjer:

»Vi håber hundelufterne vil tage godt imod Naturstyrelsens nye tilbud og fortsat respektere forbuddet mod løse hunde på resten af arealerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *