Cykelstien skal laves om til foråret
cykelsti_21.jpg
Den famøse supercykelsti, der tårner sig op over omgivelserne. Nu skal den lægges om, hvis det står til Helle Tiedemann, så den igen kommer til at ligge i niveau med omgivelserne. Foto: Flemming Schiller
cykelsti Der bliver ikke tale om at grave faskiner og dræn ned ved den uheldige cykelsti langs Hold-an Vej, hvis det står til Helle Tiedemann (A). Den skal lægges om.

Der kommer en bedre løsning til foråret. Sådan er meldingen til de beboere omkring den nyanlagte supercykelsti langs Hold-an Vej, der har fået en mildest talt uheldig start. Så uheldig, at cykelstien er endt med at være 35 centimeter højere end omgivelserne.

Det har betydet, at naboerne frygter for vand i haverne og kældrene og en lang række andre gener, som de har været i dialog med kommunen om igennem december måned.

Seneste udmelding fra kommunens embedsmænd til naboerne var, at der måske skulle graves dræn og faskiner ned, så de kunne klare de formodede vandmasser.

Men det bliver der ikke noget af, hvis det står til formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A).

Hun mener ikke, at det kan lade sig gøre at grave dræn og faskiner ned og vil meget hellere lægge en helt ny – og lavere – cykelsti, når tiden er inde.

»Jeg tror ikke, at det kan lade sig gøre at grave dræn og faskiner ned. Jeg er naturligvis ikke tekniker, men jeg vil meget hellere have, at vi skræller asfalten af og anlægger en ny cykelsti. Meningen er, at den skal fungere optimalt og det betyder også, at den ikke skal se ud som den gør nu med den højde den har,« siger Helle Tiedemann.

Vandet bekymrer

Hun kan godt forstå naboernes bekymringer omkring de store vandmasser, og derfor mener hun også, at det giver bedre mening at lægge asfalten om og så sørge for, at cykelstien kommer til at ligge i niveau med omgivelserne.

»Vi har jo alle den bekymring omkring monsterregn og derfor forstår jeg også godt, at naboerne er bekymrede. Derfor mener jeg også, at vi skal anlægge cykelstien som før, så den ligger på samme niveau som omgivelserne. Jeg kan ikke love, at det bliver nøjagtig samme niveau som før, men det skal fungere optimalt for både brugere af cykelstien og naboerne,« siger Helle Tiedeman.

En ommer

Selvom vejret ikke er særlig vinterligt for tiden, så vil kommunen ikke gå i jorden i denne tid, da man aldrig ved, hvornår der kunne komme sne og frost. Men så snart foråret kommer, skal cykelstien lægges om, mener udvalgsformanden.

»Jeg vil ikke pålægge nogen skylden for, at det er gået som det er gået, men det er klart en ommer. Derfor går vi i gang til foråret. Nu skal vi have de teknikkyndige i gang for at finde den rigtige løsning og så skal vi lægge den om. Der findes flere slags asfalt, og jeg ved ikke hvilken der kunne være bedst. Måske en type, hvor regnen kan trænge igennem. Det er smart, men om det kan lade sig gøre, ved jeg ikke. Men under alle omstændigheder skal vi have den cykelsti til at fungere til foråret,« lover Helle Tiedemann.

1 kommentar om “Cykelstien skal laves om til foråret”

 1. Ole Jensen siger:

  Nu skal man ikke gå i jorden ? for at skrælle asfalten af .
  Helle Tiedemann vil ikke pålægge nogen skylden for dette noget talentløse arbejde.
  Man må så i det mindste håbe at det ikke kommer til at koste Ballerup Kommune flere penge.
  Cykel kommune lyder ikke godt mere.Vi har forøvrigt aldrig haft gode cykelstier og dem vi har
  er i en så dårlig forfatning ,at man burde komme igang med at få bragt dem op på et bare nogelunde niveau.
  Man kunne bruge de 17 millioner kroner man har afsat til indsnævring af Ballerup boulevard.
  Få sat nye led trafiklys op .Måske kunne man stræke sig til, at få etableret en samkøring af lyssignalerne på Ballerup Boulevard,så man ikke skal standse 5 gange bare for at kører fra Hold An vej til Skovlunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *