CPH West åbner dørene
bent_hus1-copy.jpg
Forældre og eventuelt kommende elever kan få indblik i CPH Wests uddannelser HHX og EUD Business, når der er åbent hus på skolen 14. og 21. januar. Foto: arkivfoto
uddannelse Unge, der tænder på erhvervslivet, kan komme til åbent hus på HHX og EUD Business i Ballerup i januar.

Den 15. marts skal unge over hele landet bestemme sig for, hvilken ungdomsuddannelse de vil på.

På CPH West i Ballerup har de unge og deres forældre i januar mulighed for at komme og høre om to handelsorienterede uddannelser, den gymnasiale HHX og erhvervsuddannelsen EUD Business.

Den erhvervsrettede gymnasieuddannelse

Rektor for Handelsgymnasiet i Ballerup Dorthe Heide glæder sig til at fortælle om en gymnasieuddannelse, som er målrettet unge, der tænder på erhvervslivet:

»HHX er den mest erhvervsrettede gymnasieretning, og mange af vores elever har allerede en lille businessman gemt i sig. Flertallet satser på at læse videre på CBS, og vi glæder os til at fortælle om vores studieretninger og specielle fag som afsætning, innovation og international økonomi,« siger Dorthe Heide, som understreger, at det selvfølgelig ikke er alle, der læser videre på CBS.

Mange fortsætter også på universitet og de mellemlange videregående uddannelser.

HG har fået nyt navn og opbygning

Unge som vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet via en elevplads inden for eksempelvis kontor, butik, event eller handel har normalt rettet blikket mod HG uddannelsen, men den har i år både skiftet navn og opbygning.

Derfor håber uddannelseschef Anja Kristiansen at se en masse unge til åbent hus. Der er nemlig meget ny information om uddannelsen, som nu hedder EUD Business.

»Reformen på erhvervsuddannelserne har ændret den gamle HG markant, så vi har en stor informationsopgave, som vi håber, at vores åbent hus arrangement kan være med til at løse. For eksempel er grundforløbet på skolen nu kun på et år, hvor det før var på to år,« siger Anja Kristiansen, som samtidig glæder sig til at fortælle de besøgende om den nye mulighed for at tage en såkaldt EUX.

»EUX er en ny spændende mulighed hos os. Det er nemlig en erhvervsuddannelse, som kan bruges til få elevplads, men samtidig giver studiekompetence til at læse videre,« forklarer Anja Kristiansen.

Faktaboks: Åbent hus på CPH West Ballerup:

EUD Business: onsdag den 14. januar klokken 18 – 20.

Handelsgymnasiet (HHX): torsdag den 21. januar klokken 19 til 21.

Begge arrangementer foregår på Baltorpvej 20A i Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *