Bus 142 og 145 igen igen
Debat  Helle Tidemann forsvarer de nye busruter i Ballerup Bladet den 13. januar, og efterlyser samtidig gode forslag.

Mit problem – og sikkert også andres – er stadig, at der nu ikke mere er en direkte forbindelse til Ringvej 3 i Herlev (jvf. mit indlæg fra 19/12). Og at jeg derfor kun med stor vanskelighed og lang tid samt godt fodarbejde kan komme til hospitalerne i Herlev og Glostrup.

Hvis man skal til undersøgelse på et af hospitalerne til en bestemt tid (og det skal man jo som regel!), så skal der tages hjemmefra i rigtig god tid. For toget på Skovlunde station kører stort set når bus145 ankommer, hvis ikke bussen er vanvittig præcis.

Det samme gentager sig ved Herlev station, hvor der skal løbes meget stærkt til Ringvejsbroen for at nå 350S i henhold rejseplanens stramme tidsplan.

Således tager det dels lang tid med de ekstra skift, og dels er der højrisiko for forsinkelser, så der skal beregnes ekstra god tid.

Og det kan godt være, at beboerne tæt ved Harrestrupvej bliver glade for halvtimes driften på 142. Men hvad skal vi, der bor øst for Tangevej bruge det til? Vores busforbindelser er forsvundet, og man skal ikke være meget dårlig gående før Harrestrupvej er uoverstigeligt langt væk.

Så det ville være fantastisk dejligt at få hver anden 142 til at køre ad Ejbyvej igen? Det bliver der jo ekstra brug for nu, hvor 145 kun kører rundt i kommunen. For burde der ikke være lige så god trafikforbindelse til de lokale hospitaler, som til plejehjemmene?

Og med hensyn til at 145 kører stort set samtidig med servicebussen og samme vej: Kunne den så ikke bare køre modsat vej hver anden gang? Og ad Ballerup Boulevard, som den gjorde før i tiden, hvis det er for kostbart at lave en to-vejs bussluse mellem Lundebjerg og Lundebjerggårdsvej? For hvor mange vil betale for at køre med 145, når servicebussen kommer lige i hælende og er gratis?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *