Benspænd bagfra
debat Frispark og advarsel ville være straffen på fodboldbanen, men når forseelsen begås af en kommune, skal vi forstå det som ”nødvendig politik”, selvom al politik er valg og fravalg.

Sagen: Et flertal i kommunalbestyrelsen i Ballerup vedtager, at det skal blive 200 kroner billigere at gå i BFO. Det sker ved vedtagelsen af budget 2015. Umiddelbart lyder det jo godt, men finansieringen på fem millioner kroner synes ingen at interessere sig for.

Vi har som de eneste flere gange spurgt til finansieringen. Det kan/vil ingen svare på, hvilket tyder på et budget vedtaget på et ufuldstændigt grundlag.

Men i forbindelse med forlig om ny skolestruktur fra skoleår 15/16 dukker svaret pludselig op:

To millioner kroner hentes ved at skære fire BFO ledere væk; en million kroner ud fra en vild tankegang om, at når børnene kommer i færre timer ’’belaster’’ de ikke på samme måde (primetime besparelse); 1,5 millioner kroner ud fra en ny og udokumenteret holdning om, at det ikke er nødvendigt med så meget forberedelse til arbejdet i skolen. Og en halv million kroner via andre budgetgreb.

Forventer borgmester og udvalgsformand Peter Als, at vi skal juble over et budget, der tilsidesætter medarbejderindflydelse, og ikke giver pædagoger og lærere grundlag for samarbejde sammen om skolereformen. Og hvad blev der af ’Social Kapital’?

Pædagogerne føler sig totalt svigtet af de kommunalt ansvarlige for skole og fritid. Vi kalder det bespænd bagfra, men forventer trods alt, at vi får mulighed for at spille med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *