18-årigt golftalent bliver professionel
Emilypedersen_smørum-golfklub-copy1.jpg
Smørums unge golfstjerne Emily Pedersen er her ved årsskiftet gået fra amatør til professionel. Foto: Arkivfoto
Golf 18-årige Emily Pedersen fra Smørum stopper sin imponerende amatørkarriere for at jagte nye mål i en professionel karriere

Efter en amatørkarriere, der har vist masser af eksempler på et særligt talent, er 18-årige Emily Kristine Pedersen fra Smørum klar til næste skridt i karrieren.

Som amatør har Emily Pedersen blandt andet præsteret at vinde de tre største individuelle turneringer for damer med sejre ved EM, Ladies British Amateur og Spanish Ladies Amateur.

Dertil har hun spillet Junior Ryder Cup to gange, Junior Solheim Cup én gang samt Ungdoms-OL, VM for hold og EM for hold. I 2013 blev hun tildelt prisen Den Gyldne Golfbold som årets danske golfspiller.

Da hun i december 2014 for første gang spillede kvalifikation til den professionelle Ladies European Tour, sluttede det med en fjerdeplads, der gav hende en fast plads i 2015-sæsonen, hvis hun altså var klar til at droppe sin amatørkarriere. Det var hun, og siden 2. januar har hun kunnet kalde sig professionel golfspiller.

»Jeg har overvejet det meget. Jeg er jo kun 18 år, så jeg har tænkt over, om jeg havde nok modenhed til at blive professionel allerede. Men jeg kom frem til, at jeg jo har præsteret rigtig godt i en del år efterhånden, så jeg føler mig klar til at tage næste skridt. Jeg synes, jeg har vist meget stabilitet, så jeg tager springet,« siger Emily Pedersen.

Hun har tidligere deltaget i flere professionelle turneringer med blandt andet de to Major-turneringer, Ricoh Womens British Open og Evian Championship og klaret sig ganske fint.

Den første turnering som professionel venter formentlig til marts. Det passer også godt i forhold til det andet store projekt i 2015. Til sommer bliver hun nemlig student på Falkonergården Gymnasium.

»Det er jo lidt to jobs de næste måneder, men det passer fint, at jeg ikke skal spille turneringer før til marts, for så kan jeg passe min skole og samtidig få lidt mere styr på mit set-up som professionel blandt andet med sponsorer, for det er jeg slet ikke kommet i gang med endnu,« siger Emily Pedersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *