Udgifter på gymnasiet
Debat Da jeg læste Tanya Jensens læserbrev fra den 10. november, syntes jeg, at det gav et forkert syn på Borupgaard og de udgifter der er, når man er elev på stedet. Jeg går selv i 3.G og jeg vil gerne fortælle, hvordan de udgifter ses fra en elevs perspektiv.

Ja, man bliver anbefalet at købe en Apple computer, men ingen tvinger nogen. Man kan sagtens klare sig med en anden computer, ligesom halvdelen af min klasse. Hvis man vælger at købe en ny, vil skolen til gengæld give et tilskud til en Macbook, men man godt få en til 8-9.000, som er den de fleste elever har.

Tanya Jensen nævner også det Planbarn alle klasser på Borupgaard har. Det er frivilligt at være med i projektet, som desuden er startet af og drives af elever på skolen. Så hvis 10 kroner om måneden er for meget for ens økonomi, eller hvis man ikke synes om projektet, kan man selvfølgelig springe fra.

Gymnasiefesterne er endnu en ting, der arrangeres af eleverne selv. Det er udklædningsfester, men her er det de færreste, der går ud og køber helt ny udklædning. For så kan jeg da godt forstå, at det bliver dyrt over tre år. De fleste køber måske en t-shirt eller tanktop i H&M til 60 kroner, som de kan male på eller klippe i. Andre låner fra venner, eller ser hvad de selv har i gemmerne.

I forhold til alkoholpriserne vælger de fleste at varme op hjemmefra og så kan man måske nøjes med en øl til 20 kroner derinde.

Til kanoturen, som er introturen på Borupgaard, behøver man ikke at købe helt ny sovepose og nyt telt. De fleste låner udstyr af folk de kender, eller af hinanden. Samarbejdet om at anskaffe udstyr er med til at skabe gruppedynamik. Ingen i min gruppe havde for eksempel et stormkøkken, så efter lidt koordination fandt vi ud af at låne et andetsteds.

Til studietursrejserne i 2.g kan man også søge om at få tilskud. Det kender jeg selv to fra min klasse, der har gjort, da de ikke havde råd til at betale det fulde beløb.

Borupgaard tilbyder meget – også støtte, også at deltage i at hjælpe Afrika, også sociale events, hvor eleverne har indflydelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *