Tordenskjolds soldater
Debat Skal borgerne nu ved brev af 30. oktober og 4. november, som i vores og sikkert også i mange andres tilfælde - informeres direkte fra kommune om arrangementer, som kommunen anbefaler, såfremt borgeren har et upassende hus og måske med hvilken som helst forunderlig varmeinstallation.

Nej, det skal de ikke, for det strider mod almindelig samfundsopfattelse og ikke mindst mod den kommunale fuldmagt, om hvilken vejledninger borgerne skal udsættes for offentligt, uanset hvordan de lever eller luner huset på.

Det er nemlig ikke deres opgave at fremhæve nogle informationsarrangementer ved direkte henvendelse til borgeren, uanset om ens hus er grimt, smukt, eller puster røg ud af sin kakkelovn, kører på fyrings-gasolie, benytter kulfyrede elektricitet, eller benytter støjfremmende vindmøllestrøm, eller sågar kører på brummende udendørs varmepumper, eller har de moderne elpaneler, som var god latin i begyndelsen af den gl. borgmesterperiode.

At placere sådanne invitationer er ganske enkelt så østeuropæisk og fingerpegende, at dette ikke burde ske i en erhversvenlig – og formentlig også borgervenlig – kommune

Den slags informationstjeneste, har ganske enkelt hidtil været ganske uhørt her i kommunen, som da også for det meste har fungeret ordentlig og uden indblanding i andres gøren og laden.

Den slags klarer det private erhvervsliv jo ganske godt selv, til glæde for borgerne og ikke Tordenskjolds soldater, der jo godt nok arbejder gratis, kan man læse i invitationen, men allerede med forkerte udsagt om fx. eksis. varmeinstallation, hvor oliefyr i nybyggede huse, ikke tillades, men selvfølgelig ikke i eksis. bygninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *