Sundhed i fokus til psykisk syge
Trivsel Støberiet, der bruges af psykisk syge over 30 år sætter fokus på motion, sundhed og trivsel. Det skal give sundheden et løft

Man snakker ofte om, at visse samfundsgrupper afstår fra at gå til lægen, også selvom de fejler noget. En af de grupper er psykisk syge, der ser besøg hos lægen som uoverskueligt og måske endda nedslående, fordi deres helbred måske halter. Men det skal der gøre noget ved nu.

Derfor har det socialpsykiatriske center Støberiet et tilbud til psykisk syge voksne over 30 år, der skal sætte brugernes sundhed under lup. Støberiet har fået 2,3 millioner kroner til et projekt, der skal fremme sundheden for de psykisk syge voksne. Og det er projekt med store perspektiver.

Det vil betyde, at man snart kan tilbyde livsstilscafe, motion i det fri, kostvejledning og ikke mindst helbredstjek. Noget der især er behov for.

»Det er en gruppe, der har svært ved at komme til lægen. Mange psykisk syge ser det som en stor forhindring at gå til lægen og undlader ofte at gøre det. De er bange for at få noget grimt at vide og er i det hele taget ikke motiverede. Men det kan vi lave om på nu,« siger Leif Klit Andersen, leder af socialpsykiatrien i Ballerup Kommune.

Flere brugere

Han ser samtidig fordele i, at Støberiet er flyttet til det store sundhedshus i midten af Ballerup, fordi det har betydet langt flere brugere på grund af beliggenheden.

»Vi har fået 35 nye brugere på et halvt år og det er en meget stor stigning. Det er rigtig flot, at vi får så mange nye, og det skyldes, at det er meget lettere at komme til os nu. Og derfor er det godt, at vi nu har fået denne pose penge, så vores sundhedsindsats kan virke for flest muligt,« siger Leif Klit Andersen.

I det hele taget er man i gang med at tænke nyt i socialpsykiatrien og det betyder også, at man stiller flere krav til den enkelte, end man har gjort. Og det viser sig at have en gavnlig effekt.

»Vi inddrager den enkelte meget mere i dag. Vi forventer mere af vores brugere og efter at have hjulpet dem, så er de fleste faktisk meget interesserede i at yde noget. Vi betaler ikke bare passiv pension. Så vi giver vores brugere en langt større indflydelse på deres eget liv og det synes de fleste jo er meget rart. Og derfor forventer vi også, at vores fokus på sundhed vil være en succes, efterhånden som vi får klarlagt hver enkelt bruges præmisser for at være med og i hvilket omfang, de kan deltage,« siger Leif Klit Andersen.

1 kommentar om “Sundhed i fokus til psykisk syge”

  1. Anette pettersson siger:

    Jeg skriver efter artikler lederen af støberiet Leif klit Andersen.skrev et smukt eventyr om flytningen af værestedet Støberiet om de nye omgivelser vi er flyttede til.det er trist at man ikke har så meget føling med sine bruger og hvad de syntes og mener .der er kommet nye bruger til stedet men de fleste kom og kikket og blev sidenhen væk.også mange af de gamle fra støberiet i Skovlunde kom heller ikke rigtig med og nogle af os andre også.komme fra et hus i Skovlunde med hygge varme og en dejlig have med frugt og blomster.
    Nu sidder vi en skotøjs æske med en bænk og kikker på en parkerings plads og cykel stativ.lokalerne ikke at glemme kolde hvide væge,neon lys i loftet.meger hospital kan det ikke blive.men sikkert godt arbejde milijø.men hvor blev brugerne sted af det blev i Skovlunde sammen med hyggen det kom desværre heller aldrig med øv.et godt sted blev ødelagt og ingen tør rigtig sige sin mening men nu vil jeg gøre det.min hverdag kan være svær og støberiet formået at få mig lidt op af hullet.men jeg hopper desværre også meger af.vi er mange dernede der søger hygge varme trykke rammer et hyggeligt hjørne og. Koble af i. Det er 3/4 år siden vi flyttede og alt er som da vi kom.mange spørg til forandringerne som ville komme så og hørte i om det gjorde vi også.
    Håber ikke i sylter min historie for det må nogle af toppen af kransekagen læse så måske det kunne blive bedre.undskyld håber i forstår og kan læse mine stavefejl jeg kan desværre ikke gøre det bedre.jeg ville være glad hvis i kunne ringe istedet for at maile da jeg ikke selv kan komme på nettedet nr30319060.vi er alle mennesker som har brug for en hånd nogle meger ende andre så hug den ikke af.vh Anette Pettersson håber jeg vil blive hørt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *