Sansemotorik for børn i Smørumcentret
sansemotorik_1.jpg
Marianne Bentsen hjælper små og store børn med at få styr på motorikken i sin nye klinik i Smørum. Foto: Flemming Schiller
Træning I sidste måned åbnede Marianne Bentsen den første klinik på Sjælland under konceptet ’Sanse Motorik – Det bedste til dit barn’. Nærmere bestemt på Flodvej 73 i Smørumcentret.

Der findes allerede to lignende klinikker i Jylland. Her kom der kom flere forespørgsler om træning på Sjælland, og derfor sprang den tidligere sundhedsplejerske Marianne Bentsen til og åbnede en klinik i Smørum.

De første børn er allerede i gang med træningen, ligesom et hold mødre med spædbørn er i gang hver onsdag med stimulation og leg.

sansemotorik_2

Klinikken tilbyder hjælp til forældre, som har børn med sansemæssige og motoriske vanskeligheder. Kvinden bag klinikken er sansemotorisk konsulent Marianne Bentsen fra Smørum, der har elleve års erfaring som sundhedsplejerske.

»Børns hjerne udvikler sig allermest de første år. Hjernens udvikling starter allerede i fostertilværelsen og er meget afhængig af de sanseindtryk fostret får mens det er i mors mave. Det er i særlig grad balancesansen, følesansen og muskel-ledsansen som er nødvendige for hjernens og dermed barnets udvikling. De kaldes også de primære sanser, og de er fundamentet for den motoriske udvikling, og faktisk også for vores følelsesliv. Børn, som af forskellige årsager ikke har fået de sanseindtryk, kan komme i problemer med motorikken,« forklarer hun.

»Hos for tidligt fødte børn, ser man ofte, at deres sanseintegration og dermed kroppen ikke altid virker optimalt. De bliver let overstimulerede og deres motoriske udvikling kan være påvirket. Børn, som er født til tiden kan dog også have sansemotoriske udfordringer. De kan være urolige, sove dårligt, have indlærings- og koncentrationsproblemer, og mangle lyst til at bevæge sig,« tilføjer Marianne Bentsen.

sansemotorik_5

På klinikken i Smørum kan forældre og børn få individuel træning som blandt andet består af massage og forskellige øvelse, der styrker motorikken. Læs mere på www.sansemotorik.net

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *