Så gav julen mening
søren_lynge_1.jpg
øren Lynge havde pyntet op og gjort mange forberedelser for at få skabt en hyggelig jul for de 75 mennesker, der mødte op på hans gård i Ballerup. Foto: Flemming Schiller
Fællesskab Det blev pludselig en meget hyggeligere juleaften for de mange, som mødte op til julefest for de juleløse hos foredragsholderen og forfatteren Søren Lynge i Ballerup.

Der sidder rigtig mange derude, hvor julen godt kan blive en ensom affære. Folk der sidder alene eller med deres egen familie og ikke har nogen at holde jul med.

Men i år var det anderledes for i alt 75 personer, der var inviterede til julefest hos Søren Lynge, foredragsholder, forfatter og indehaver af et bosted for unge på Ågerupvej i Ballerup. Han havde nemlig stablet et stort julearrangement på benene på gården, der var rettet netop mod folk, der ikke havde andre steder at holde jul.

søren_lynge_5

Og det var særdeles populært. Enlige og familier med børn drog til Ballerup og fik en fest, de sent glemmer.

For der var både juletræ, julema(n)d, gaver og masser af tilbehør til de mange julegæster og stand-upperen Thomas Wivel varmede op til den gode fest.

Frivillig hjælp

For Søren Lynge var det en naturlighed at invitere de mange mennesker indenfor på gården, hvor der er plads til at holde festen og samtidig var det en oplagt tid for ham at gøre noget for sine medmennesker.

Ballerup Bladets fotograf Flemming Schiller besøgte Søren Lynge juleaftensdag, hvor forberedelserne til den store aften var i fuld gang:

søren_lynge_9

Han havde inden festen fortalt om den på blandt andet tv og mange havde doneret mad, gaver, borde og stole samt frivillig arbejdskraft til den store aften og altsammen gjorde, at aftenen blev en gedigen succes.

Efterfølgende har mange skrevet på facebook og udtrykt deres store taknemmelighed over initiativet og at der både blev hygget og indgået nye venskaber på en aften, der for mange af de medvirkendes vedkommende ellers kunne have været en trist oplevelse på en stor dag.

søren_lynge_6 søren_lynge_7 søren_lynge_8 søren_lynge_9 søren_lynge_10 søren_lynge_11 søren_lynge_12 søren_lynge_13 søren_lynge_14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *