Politiet sætter fokus på indbrud
MobilePolitiStation-copy.jpg
Københavns Vestegns Politi er ekstra opmærksomme på indbrud i julemåneden og kører blandt andet rundt med den mobile politistation og deler brochurer, tænd/sluk ure og gode råd ud. Foto: Pressefoto
Politi Københavns Vestegns Politi beder borgerne om at være ekstra opmærksomme på faren for indbrud i julemåneden

Efter et generelt fald i løbet af året er antallet af indbrud i boliger på Vestegnen steget i november, oplyser Københavns Vestegns Politi, der derfor råber vagt i gevær og opfordrer borgerne til at være ekstra opmærksomme på indbrud her i julemåneden.

Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby har nogle helt konkret råd til borgerne:

»Jeg opfordrer lejere og ejere til at give hjemmet et indbrudstjek, tilmelde sig Nabohjælp og være opmærksomme på mistænkelige personer i boligområderne,« siger hun.

Hvis politiets skærpede opmærksomhed på indbrudstyve kan suppleres med borgernes er chancen for at få fanget nogle af de langfingrede indbrudstyve nemlig meget større.

»Årvågne borgere gør livet rigtig surt for tyveknægten. Vær derfor opmærksom på unormal aktivitet i dit boligområde. Det kan for eksempel være personer, som lusker søgende rundt uden ærinde, eller ukendte køretøjer, som kommer på mærkelige tidspunkter,« siger Charlotte Skovby.

Hvis man opdager en indbrudstyv i aktion skal man ringe 112, hvorimod tip og oplysninger skal rettes til 114.

Skab liv i boligen

I følge Københavns Vestegns Politi er indbrudstyvene særligt aktive mellem klokken 11 og 16 samt igen fra klokken 18.30 til 20.30. Men risikoen er naturligvis til stede døgnet rundt.
Så snart man ikke er hjemme, er boligen ekstra interessant for indbrudstyve, og derfor opfordrer vicepolitiinspektøren til, at man forsøger at ’’snyde’’ tyven ved at få det til at se ud som om, der er nogen hjemme.

»Skab liv i boligen, brug tænd/sluk-ure til lys, radio eller tv og lav aftaler med naboer, som er hjemme, om at holde et vågent øje,« siger Charlotte Skovby.

Nabohjælp på Vestegnen

Et andet godt råd fra politiet er, at man skal tilmelde sig Nabohjælp.dk.

1. december var næsten 6.000 husstande i politikredsens kommuner tilmeldt ordningen, og antallet stiger støt hele tiden. I løbet af de sidste fire måneder har 1.327 husstande tilmeldt sig, viser en opgørelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

»Op mod hvert fjerde indbrud kan hindres, når borgere står sammen og hjælpes ad. Så bliver det svært at være tyv,« siger Bent Nikolajsen, der er indbrudsekspert hos Københavns Vestegns Politi.

»At naboer holder øje med hinandens ting er især vigtigt i ferieperioder, hvor din bolig er alene hjemme, og her op til jul, hvor tyvene er særlig aktive, tilføjer Bent Nikolajsen.

I hele Danmark er 78.480 husstande nu tilmeldt Nabohjælp.dk. I Ballerup er der 381 tilmeldte, i Måløv 162 og i Skovlunde 156. Man kan tilmelde sig her: www.nabohjælp.dk

VIDEO: Sådan undgår du, at tyven vælger din bolig

VIDEO: Sådan undgår du indbrud i din lejlighed

SE OGSÅ: På Stopindbrud.dk kan du give din bolig et indbrudstjek online

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *