Plejecentre bestemmer selv
Debat Kære Henrik. Tak for dit læserbrev i forrige uge angående fejringen af juleaften på Plejecenter Toftehaven.

I Ballerup Kommune foregår den daglige ledelse af plejecentrene ude på plejecentrene, og sådan er det også med fejringen af jul. Det er de enkelte plejecentre, der selv vælger, hvornår og hvordan de ønsker at fejre jul for beboerne.

Fejringen af juleaften er således en lokal ledelsesbeslutning, som ikke har noget med en besparelse på maden fra Køkken Ballerups side at gøre – og sådan har det faktisk altid været.

Som jeg har forstået det, så har to plejecentre i år valgt at servere den varme julemad i dagtimerne, mens andre har valgt at spise maden sammen om aftenen i stedet. Toftehaven har tidligere haft den varme mad om aftenen, men de har altså valgt, at det nu skal være om dagen.

Jeg har hørt gode argumenter for både det ene og det andet valg. På den ene side traditionen, at det er om aftenen, og på den anden side hensynet til, at der er mest personale på arbejde om dagen, at nogle af beboerne bliver trætte om aftenen, mens andre tager hjem til familien.

Plejecentrene har vægtet argumenterne forskelligt – og jeg synes faktisk, det er fint, at det er en beslutning, der træffes lokalt.

Jeg vil derfor opfordre dig til at tage kontakt til ledelsen på Toftehaven, hvis du ønsker en nærmere uddybning omkring fejringen af jul der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *