P-ordningen skal gøres mere spiselig
parkering-lys.jpg
Den nye parkeringsordning, der betyder vagter, som udskriver afgifter til ulovligt parkerede biler og deres ejere, skal finpudses, inden den skal endeligt godkendes. Foto: Arkivfoto
Parkering Den kommende parkeringskontrol skal igennem endnu en udvalgsbehandling. Målet er, at få styr på fakta og detaljer.

Det er et tiltag, der deler byen. Nogen hader det og kalder det en pengemaskine og en klapjagt på de i forvejen hårdtprøvede bilister. Andre mener, det er et længe ventet tiltag til at stoppe den hæmningsløse parkering, som mange oplever rundt om i kommunen.

Hvad man end mener om den nye parkeringsordning, som skal indføres i Ballerup Kommune i 2015, så skal den undergå endnu et eftersyn, inden den slippes løb på gader og stræder.
Teknik- og Miljøudvalget agter nemlig at trække forslaget tilbage for at genfremsætte det på det kommende møde i januar for at gøre den nye kontrol helt klar til præsentation for borgerne.

»Vi har trukket det nuværende forslag tilbage og behandler det igen i udvalget. Formålet er, at få forklaret mere om, hvad ordningen egetlig handler om og få fjernet myter og fordomme om ordningen. Vi vil gerne fortælle borgerne, at det IKKE er en pengemaskine, som Ballerup Kommune skal tjene penge på og at det ikke er en klapjagt på bilister. Det er en hjælp og en måde at afhjælpe de problemer, som findes en del steder, hvor folk parkerer helt uhensigtsmæssigt,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Vælger ’billig’ afgift

Helt konkret vil man sætte nogle flere ord på ordningen, fortælle flere detaljer og lægge det ud på kommunens hjemmeside, så borgerne frit kan læse om ordningen, baggrunde for den og hvad konsekvenserne er. Der iblandt, at Ballerup Kommune kun vælger den ’billige’ afgift på 510 kroner og slet ikke vælger den dyre løsning på 1020 kroner, som man kan pålægge ved grove overtrædelser, som f.eks parkering på handicappladser, brandveje osv.

»Når vi får fortalt den historie, så håber vi, at folk vil forstå p-ordningen lidt bedre. Vi ved godt, at det er irriterende, at skulle af med 500 kroner for at parkere og jeg regner ikke med, at folk ligefrem vil elske det. Men til gengæld hjælper den de mange menesker, som oplever, at deres nærområde er helt oversvømmet med biler, der bare er blevet smidt på kryds og tværs, fordi politiet ikke længere håndhæver det,« siger Helle Tiedemann.

Ballerup Kommune vil blandt andet indføre en blød indfasning og beskrive tidsplanen for borgerne og den første uge vil der ikke være nogen afgifter, indtil folk har lært, hvor der er restriktioner, så bilisterne kan vænne sig til de nye parkeringsregler.

Genbehandlingen af forslaget betyder, at der nok først vil være en p-ordning på gader og veje omkirng 1. marts eller 1. april 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *