Nu rykker de nye p-vagter snart ud
parkering-copy.jpg
Der bliver parkeret tæt mange steder i Ballerup. Men det er snart tid til at tænke sig om, inden man parkerer. Det kommer nemlig til at koste. Foto: Privatfoto
Kontrol Det har længe haltet med parkeringskontrollen i Ballerup Kommune. Det skal være slut nu. Derfor rykker et nyt parkeringskorps ud.

Vi kender det alle sammen. Man skal køre rundt for at finde en parkeringsplads, hvad enten det er på den vej, hvor man bor eller ved supermarkedet. Kaos hersker, folk smider bilen de mest umulige steder og ingen kan komme frem eller tilbage.

Sådan har det været visse steder i Ballerup, og da der ikke rigtig har været nogen parkeringskontrol, så er problemet bare taget til. Men det skal være slut nu, mener Ballerup Kommune.

Derfor har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at entrere med firmaet Parkeringskontrol Nord (PN), der vil rykke ud på alle offentlige veje i Ballerup for at håndhæve parkeringsreglerne. Overtrædes de, koster det mindst 510 kroner i afgift.

Og det er på tide, at det private firma, der er ejet af Aalborg Kommune, kommer til, mener formanden for Teknik og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A).

Kaos i Egebjerg

»Vi oplever stigende problemer mange steder, hvor folk parkerer helt skævt og der er ret kaotisk mange steder. For eksempel i Egebjerg, hvor der er ret vildt ved Netto på Egebjerg Bygade. Så derfor er det nødvendigt, at vi får nogen til at tage sig af problemerne. Vi håber jo, at det hjælper, når man risikerer at få en afgift. Det er ærgerlige penge at skulle af med,« siger Helle Tiedemann.

Hun understreger, at det ikke skal være en pengemaskine for Ballerup Kommune.

»Det skal ikke være en jagt på bilisterne, sådan skal det ikke opfattes. Ballerup Kommune skal ikke tjene på det, men blot have sine udgifter dækket. Når det så er sagt, så er vi nødt til at intensivere kontrollen, for der er slet ikke nogen, der håndhæver reglerne nu. Vi ser det som en hjælp til borgerne, ikke som en jagt på bilisterne for at få penge i kassen,« siger Helle Tiedemann, der altså afviser, at gøre kontrollen til en stor indtægt, som det for eksempel er i København.

Færre bøder

Det er for tiden politiet, der skal varetage parkeringskontrollen, men siden Københavns Vestegns Politi nedlagde deres eget regionale parkeringskorps i 2011, har det ikke været et område, som der blevet prioriteret. Og det har haft den betydning, at hvor man før 2011 udskrev omkring 7000 bøder i politikredsen om året, er tallet nu nede på omkring 1200 bøder. Og altså et stigende kaos på vejene til følge.

PN skal varetage alle opgaver i forbindelse med p-kontrollen, såsom fysisk kontrol på gaden, administration og den efterfølgende sagsbehandling i forbindelse med klager, inddrivelse og andre ting.

Kontrol overalt

Kontrollen vil blive udført over hele kommunen alle ugens dage på skiftende tider og skal løbe i tre år med mulighed for forlængelse. Der vil formentlig komme en oplysningskampagne i ugerne op til, at PN går i gang, så folk ved, hvad de har at rette sig efter og for at forælle om parkeringsreglerne i stedet for at fokusere på afgifter.

Rent økonomisk vil staten få 255 kroner af en afgift på 510 kroner, PN vil få 247 kroner og Ballerup Kommune vil få otte kroner pr afgift. Dog vil den kommunale andel være betydeligt større, hvis afgiften lyder på 1020 kroner, hvor Ballerups andel vil være 103 kroner pr. afgift.

Helle Tiedemann regner med, at pakeringskontrollen kan begynde omkring 1. februar, hvis samarbejdet endeligt godkendes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *