Natteravnene er klar til at flyve ud
natteravne-copy1.jpg
Ballerups nye natteravne lyser godt op i mørket. De er klar til at gå på gaden fra 14. februar. Foto: Privatfoto
Tryghed Den nye forening flytter ind i lokaler hos Baldersbo i Hedeparken.

Natteravnene, der skal skabe tryghed i gadebilledet, er næsten flyvefærdige. De mange frivillige har nu afsluttet et par kursusdage og er klar til at begive sig ud i Hede-Magleparken – og resten af Ballerup.

Første gang, man officielt kan møde natteravnene er på Valentinsdag den 14. februar næste år.
Foreningen har også fået en formand. Han hedder Bent Nielsen og er et særdeles kendt ansigt i bybilledet. Bent bor nemlig i Hedeparken og er psykoterapeut.

»Natteravnene har brug for en base, et sted, hvor vi kan mødes og tale sammen om opgaverne og det, vi oplever. Jeg er derfor glad for, at Baldersbo har fundet plads til os i Hedeparken,« siger Bent Nielsen.

Om baggrunden for at støtte Natteravnene med lokaler siger Søren B. Christiansen, der er direktør i Baldersbo:

»Det er kun helt naturligt, at vi som boligselskab støtter op om de frivillige og deres ønsker. Og jeg er da super glad for at kunne stille gratis lokaler til rådighed for så godt et initiativ som Natteravnene.«

Bolsjer og kondomer

»Vi kommer til at gå tre sammen, når vi er ude – og man kan genkende os på de gule jakker. Vores målgruppe bliver de 15 til 25-årige, der måske har fået en øl for meget og gerne vil have hjælp til at finde hjem. Men man kan også kontakte os, hvis man gerne vil tale om et problem, så kan vi hjælpe de unge med at skabe en kontakt til SSP eller andre i kommunen, hvis det er behovet. Men man kan også bare stoppe os, hvis man vil have en snak med en voksen,« siger Bent Nielsen.

Natteravnene er dog ikke udelukkende til for at løse problemer. Man kan også stoppe dem, hvis man er kommet i bekneb for et kondom eller et par søde bolsjer at gå hjem på.

»Lige nu søger vi efter private eller virksomheder, der gerne vil støtte os. Vi mangler for eksempel nogle varme trøjer til Natteravnene,« siger formanden, der kan kontaktes på 30 11 97 14.

Natteravnenes nye adresse er Hedeparken 23A.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *