Movia sjofler sine kunder
Debat Har Ballerup godkendt den måde, hvorpå buslinje 145 er blevet omlagt?

Med et urimeligt kort og ufyldestgørende varsel har Skovlunde-borgere måttet sige farvel til deres direkte busforbindelse til Herlev. Varslet bestod i et lille gult skilt med teksten: Søndag d. 14.12. nedlægges dette stoppested, sat op få dage før.

Benyttede man så ikke bussen de sidste dage før d. 14.12., stod man mandag morgen og kom for sent på arbejde, fordi bussen ikke kom. Det havde været rimeligt med en omtale i lokalavisen eller kommunale bekendtgørelser.

I Herlev har mange – måske især fra Skovlunde Syd – benyttet sig af fx lægeklinikker, bankfilialer, visse specialbutikker og har til dette formål haft glæde af buslinje 145, som så at sige kørte lige til døren.

Der har kun de sidste par år været en spinkel busforbindelse til Ballerup. Nu skal man med bus, tog og bus igen, altså tre operationer til 2-3 km, hvor man hidtil har kunnet nøjes med én, ligesom turen til Herlev Hospital er blevet mere omstændelig og tidskrævende.

Hertil skal lægges to ekstra ventetider ved omstigninger: 40 minutter, hvis man er uheldig.

Desuden mister man muligheden for at køre med bus til H-toget i Herlev, da dette jo ikke standser i Skovlunde.

For at gøre det hele fuldkomment, kører den nye bus forskellig rute hver anden gang, og man har ikke længere mulighed for at køre direkte til Skovlunde Centret, da stoppestedet ved tanken er forsvundet. Hvad siger butikkerne til det?

Er omlægningen begrundet i økonomi, kunne man for eksempel have forsøgt sig med en lille bustype.

For at gøre den dårlige service fuldkommen, vil der ikke blive trykt køreplaner efter omlægningen. Man henviser passagererne til at søge på nettet, hvis man ellers har adgang til dette.

1 kommentar om “Movia sjofler sine kunder”

  1. Svend Petersen Kgs. Lyngby siger:

    Ja, og ikke nok med det , nu er de nye 400S busser blevet indskrænket så der kun kan være en kørestol, eller en barnevogn i bussen, hvem har så første ret ved stoppe stedet??
    Der må da være nogen der ikke har noget mellem ørene i det foretagende, de vil gerne have at folk bruger det offentlige, nu jager de kunderne væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *