Mere tynd luft fra Per Mortensen
Debat Per, jeg må spørge mig selv, om vi lever på den samme planet. Du giver med dit læserbrev sidste uge det indtryk, at det går vældig godt i Danmark, at nu skal vi i kommunen ”sammen finde nøglen”.

Men trangen til at finde syndebukke på bunden af samfundet er langtfra forbi. Krisen har sat en ny dagsorden, hvor arbejdsløse og langtidsledige til bevidstløshed hænges ud som stopklodser for en ny økonomisk optur og beskyldes for krævementalitet.

Men beskæftigelsen er stort set er den samme, som den var lige efter krisen, og der er stadig cirka 180.000 mennesker, der forgæves leder efter et job.

Du overser at reformerne af dagpenge, efterløn, førtidspension, fleksjob, sygedagpenge og kontanthjælp er skadelige, og medfører at tusindvis af arbejdsløse og langtidssyge går voldsomt ned i indtægt, og til at kommunerne tvinger syge mennesker i arbejde, selvom de dårligt kan stå ud af sengen.

De små sprækker der er opstået i S-R regeringens strammerlinje skete forrige måned ved forhandlingerne om finanslovene efter krav fra Enhedslisten og SF. Men hos Socialdemokratiet afviste man blandt andet nedsættelse af optjeningskravet til dagpenge – ikke af økonomiske grunde, men manglende politisk vilje.

Politik handler også om troværdighed.

1 kommentar om “Mere tynd luft fra Per Mortensen”

  1. jørgen Flyr siger:

    http://www.ft.dk/…/PartiOve…/Socialdemokratiet/Historie.aspx

    Det er ikke de rigtige folk der står i spidsen for Socialdemokratiet og slet ikke de rigtige der sidder i regeringen. Lad os få luftet ud i dette parti,og lad nye kræfter komme til der tro mod det oprindelige formål og værdigrundlag i Socialdemokratiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *