Læserbrev hetzer mod flygtninge
Debat Kim Pedersen skriver forrige uge om at hjælp til verdens flygtninge ikke skal gå ud over egne svage.

Danmark har som bekendt været i krig siden 2001, og sender pt. jagere som bomber i Syrien.

Ikke underligt at millioner flygter herfra – det ville vi også have gjort i deres sted.
Det er ikke for sjovt at syrerne flygter fra deres hjem og må undvære deres familie. Kims manglende gæstfrihed for folk i nød kan ligge på et meget lille sted.

Kim påstår at hjælpen til flygtningene bliver taget fra andre socialt udsatte, og mener vi skal hjælpe vore egne først. Selvfølgelig skal vi hjælpe vore egne – ingen tvivl om det. Men så må du finde dig et parti at stemme på ved folketingsvalget i 2015, som går ind for at hjælpe de udsatte i Danmark og er imod krige.

Det burde ikke være så svært at finde ud af. Heller ikke hvilke partier som har stået bag de sociale nedskæringer, og som også lokalt i Ballerup har besluttet at gøre det sværere for de udsatte at skaffe sig almen bolig i kommunen.

Det er såmænd alle partierne med undtagelse af Enhedslisten.

Jeg deler ikke din fremmedfjendske holdninger, men synes vi skal tage ansvar for den brand i Mellemøsten, Danmark selv har været med til at antænde.

4 kommentarer om “Læserbrev hetzer mod flygtninge”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Naturligvis skal Danske skatteydere først og fremmest hjælpe egne borgere, fremfor alle andre.

  Og da den samlede sum af Statens finanser ikke er uendelig, vil den massive hjælp til andre landes borgere, naturligvis gå ud over hjælpen til vore egne borgere.

  De borgere der gennem et langt slidsomt liv, har betalt til vor fælles kasse, og naturligvis altid kommer i første række når der er behov for hjælp.

  Det skal Enhedslisten ikke lave om på.

 2. jørgen flyr siger:

  Hvem hjælper hvem?

  Poul E. Petersen, det var en meget ringe analyse af hvordan velfærden bliver finansieret i Danmark. Utroligt, at du ikke kan skelne mellem partier der støtter forbedringer af velfærden og dem der medvirker til at forringe velfærden. Det handler ikke hvad Enhedslisten skal lave om på, men om du synes vi har det rette velfærdssystem med social og sundhedsmæssig sikring og tryghed for alle i samfundet. De skatteindtægter der kommer i statskassen er med til at sikre velfærdssamfundet, men mange yder intet til fælleskassen, som du benævner den. Når såvel mange multinationale selskaber ikke bidrager ed en krone er det med til at forringe vores velfærdssystem.
  Nestle, Coca Cola, Q8, Statoil og Burger King er firmaer som betalte 0 kroner i selskabsskat i Danmark i 2011.Danske Bank betalte i 2011 kun 4 procent af deres skattepligtige indkomst i selskabsskat, Spar Nord Bank betalte 5,3 procent og Nykredit betalte 15,5 procent. Jyske Bank betaler 22,5 procent af deres indkomst i skat, mens Sydbank betaler 24,8 procent.
  Du skriver statens finanser ikke er uendelig, men glemmer hvor eget skatteborgerne har finansieret bankkriser, køb af jagerfly og andet militær isenkram, for ikke forglemme sænkning af topskat og erhvervsskatter.
  Jeg mindes ikke at have læst et eneste læserbrev fra dig når der gennem årene er foretaget sociale besparelser. Den 19. december var DF med til at forringe hjemmehjælpen, hvor 150.000 ældre nu skal vurderes om de ikke kan klare sig selv. Var det ikke dm der skulle i første række efter et langt og slidsomt liv, eller er det bare det sædvanlige hyleri fra DF?.

 3. Kim Pedersen siger:

  Hej Jørgen
  Du må vist nok lige tage et par andre briller på og læse mit læserbrev en gang til.
  Hvordan kan du sige jeg er fremmed fjendsk? Læs dog min indledning. Jeg siger klart at vi selvfølgelig skal hjælpe folk på flugt. Det jeg kritisere er, at man kan finde så mange milliader UDEN at hjælpe vores egne svage SAMTIDIG.
  Du siger også jeg påstår, at vi tager pengene fra de svage for at hjælpe flygtninge. det har jeg heller aldrig sagt. Det er lidt svært at holde en debat hvis man pålægger folk nogle intentioner som de ikke har. Man bør forholde sig til det der står og ikke bare som du digte mig nogle meninger på som jeg ikke har. Jeg er og holder meget af samblanding af kulture, og har selv boet syd for tunis grænse i en årrække.
  Jeg hjælper lige nu en tidligere flygtning fra Balkan i hans vej gennem systemet, da han er syg og arbejdsløs. Har desuden hjulpet ham med at finde en bolig da han blev boligløs i forbindelse med sin sygdom. (ikke noget jeg skal have kredit for, andre steder en min egen moral) men det havde jeg næppe gjort hvis jeg havde de tanker og intentioner som du pålægger mig.
  Du beder mig om, at finde et parti og stemme for der går ind for de forandringer (ændringer) som jeg foreslår. Og her kommer du med et forslag, at jeg kunne stemme på Enhedslisten. Den stemme El fik af mig sidst for de med garanti ikke når vi skal til stemmeboksen i år.
  Man farer frem med store ord som, at man pisser på de arbejdsløse ( Johanne) for derefter de kommende år at have så lidt rygrad, at man ikke tør stå fast på sine meninger og udtagelser og vælte en “rød” regering. Så hellere gå ud og sige. Det bedre med en Rød eller en blå derfor tog vi hvad vi kunne få. Det sgu da helt holdningsløst. Når man pisser på de svage som Johanne sagde, når man fører blå politik som EL også har tordner at regeringen gør (og det gør de) hvordan i alverden kan man så være så holdningsløs at man ikke bare siger: Ok nu vælter vi dem. Det vel ikke hvad de hedder dem der sidder der , men hvad de laver. Og da de laver blå politik, burde EL sgu da have væltet dem. Kun en politiker har ikke som jeg ser det, bare tænkt på sig selv, men virkelig stået op for sine holdninger, uanset pris. Det er Øzlem. Hun fortjener sgu ros. Hun betalte prisen men gik IKKE på kompromis. Hatten af for det. det var så let for EL at sidde ude på fløjen og sige de rigtige ting , MEN da de skulle vise om de virkelig var til noget og stod ved deres holdninger, viser de sig til, at være en flok vat arme.

 4. Jørgen Flyr siger:

  Hej Kim,
  jeg har læst dit læserbrev igen med andre briller, og trækker omgående min beskyldning om det fremmedfjendske tilbage – beklager meget at du blev slået i hartkorn med disse typer. Som du sikkert også har bemærket i medierne kører der en fremmedfjendsk linje i forbindelse med valgkampen, om at vi ikke skal tage imod flygtninge, og at dem der kommer skal have lavere ydelser med starthjælp, ligesom tidligere for at motivere dem til jobs der ikke er. Jeg er også flygtninge-kontaktperson, hvilket er givende at hjælpe andre.

  Jeg er hverken medlem eller talsmand for Enhedslisten, men anbefaler blot at ligge din stemme her, da jeg ikke ser andre alternativer. Jeg må som du erkende, at det ikke har været muligt for Enhedslisten at opnå større tiltrængte forbedringer på dagpengeområdet, men at de har forsøgt med de mandater de har. Du mener som flere andre af deres vælgere, holdninger der også er til stede centralt i Enhedslistens hovedbestyrelse, at man skulle trække støtten til SR-regeringen, når det der bliver opnået ikke er mere rødt. Men der er trods alt opnået flere forbedringer fx. afskaffelse af startpakken og samlevede forsørgelsespligt på kontanthjælp. Jeg kan både følge dig, men ser også nuancerne i argumentationen om at det jo ikke bliver bedre af at Løkke kommer til igen. Og da slet ikke for de ledige og de svage, da ulighederne er vokset mest under VK-regeringen med støtte fra DF og RADIKALE. Så jeg synes ikke Enhedslisten er holdningsløse, selvom du og jeg er utålmodige, og vi gerne ser flere resultater her og nu.

  Har tidligere haft sympati for Øzlem, har også læst hendes bog. Men hun faldt jo til patten i spørgsmålet om SF skulle forsætte i regeringen, dagpenge- og Dong-sagen, for at få sine ordførerskaber igen. Og hvor var hun henne i forhold til ny folkeskolelov og indgreb i lærernes overenskomstrettigheder. Her har Enhedslisten været mindre kompromitteret. Men det er dit valg. Folket har magten og bør snart lære at bruge den bedre. Det er her kilden ligger til grundlæggende forandringer af samfundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *