Kejserens nye klæder
Debat Enhver ledelse der ikke bygger på og engagerer medarbejderne er dømt til at give dårlige resultater.

Kommunalbestyrelsens partier med undtagelse af Enhedslisten har besluttet et skoleforlig uden at lytte til lærernes og skolebestyrelsernes faglige indsigelser. Hvis man ikke ved, hvad der foregår i folkeskolen, risikerer man med dette skridt at gøre det endnu dårligere. Meningsløse centraliseringer er gift for skolearbejdet, når man ikke lytter til skolebestyrelser og ansatte som bare skal indordne sig autoriteterne.

Skolerne har traditionelt haft meget flade ledelsespyramider og omgangsformer, og dermed relativt store frihedsgrader. Det har givet en kreativitet i folkeskolen og medvirket til at de enkelte lærere og elever har oplevet muligheder for engagement, vækst og trivsel. De miljøer, som bringer det bedste frem i folk, er de miljøer hvor folk trives bedst. Skolen har brug for oplevelse af ro og stabilitet og ikke hyppige forandringer af dagligdagen.

Regeringen får nu skarp kritik for sin indblanding i lærerlockouten og Lov 409. Lærerne skulle have været hørt og inddraget, lyder det fra FN’s arbejdsmarkedsorganisation ILO. Det er ganske vist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *