Kære Movia og Ballerup Kommune
Debat Tak for jeres nye køreplaner i Skovlunde. I bør nok øve jer lidt mere.

Den første dag søndag den 14. december med nye ruter og nye tider og færre steder at tage bussen ud mod nye steder gik mildest talt ikke særlig godt.

Vi havde forberedt os til et besøg hos venner på Frederiksberg og konstaterede skuffet, at det ikke længere var en mulighed at benytte linje 142 mod Flintholm fra Ejbyvej eller 145 linje mod Herlev fra stoppestedet ved Skovbyvej. Derfor stillede vi os i god tid ud ved Skovbyvej for at komme til Skovlunde Station med linje 145 med formodet afgang klokken 14.20.

Otte minutter efter planen kom en bus med skiltet ”ikke i rute” – og stoppede for at tage os op. Ved busslusen ved Lundebjerg stoppede chaufføren igen i længere tid, og han måtte efter en opringning til centralen konstatere, at han ikke kunne komme igennem, men måtte bakke ned ad Lundebjerggårdsvej for at komme til stationen via Ballerup Boulevard.

Det tog os med andre ord over 20 minutter fra planlagt afgangstid at komme fra Skovbyvej og til stationen i Skovlunde. En tur der tidligere tog tre minutter.

Da vi skulle hjem senere på dagen den 14. december, regnede vi med, at begyndervanskelighederne var overstået og stillede os klar til afgangen fra Skovlunde Station 19.23.

Derfor var vores forundring stor, da vi så bussen suse forbi os uden at komme ind på stationspladsen (i øvrigt fem minutter efter planen), så vi måtte gå hjem i bidende kulde.

Vi opdagede ved hjemkomsten, at ingen af os havde fået tjekket vores rejsekort ud, da vi jo havde regnet med at skulle med bussen. Det betyder, at denne tur at kostet os to gange 50 kroner i strafgebyr – eller i værste fald en blacklisting hos Rejsekortet.

Jeg kan i nødstilfælde leve med, at Ballerup Kommune lukker sig om sig selv og ikke længere tilbyder busruter til Herlev, at en del af Skovlunde Syd ikke umiddelbart mere kan komme mod Rødovre, Glostrup og Vanløse via bus til andre forbindelser, men jeg vil ikke finde mig i, at bussen ikke kommer til tiden – slet ikke når den kun kommer en gang i timen på søndage, eller at bussen ikke kan komme igennem på den af jer fastlagte og længere rute – og jeg hverken kan eller vil finde mig i at chaufførerne ikke kører den rigtige vej, så det koster mig både tid og penge.

Prøv igen. Det er simpelthen ikke godt nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *