Justitsminister på hjemmebane
Mette-F-gymnasium.jpg
Minister på podiet til debat om det gode samfund. Justitsminister Mette Frederiksen besøgte Borupgaard Gymnasium og fik en god dialog med 1. g’erne.
Besøg Den nyslåede justitsminister Mette Frederiksen var en veloplagt gæst hos 1. g’erne på Borupgaard Gymnasium.

Mange elever på Borupgaard Gymnasium havde set frem til det stort anlagte fælles arrangement denne mandag i midten af november, da justitsminister Mette Frederiksen besøgte skolen.

Og det var ikke bare et besøg, der skulle overståes, hverken for eleverne eller for ministeren.

For Mette Frederiksen virkede oprigtigt interesseret i, hvad eleverne havde forbedret af spørgsmål og ville gerne i dialog med de unge 1. g’ere.

Mødet havde overskriften ’Det gode samfund – oplæg og debat’ og Mette Frederiksen begyndte med at konstatere, at politikerne kan være med til at sætte rammerne for det gode liv, ved at sikre eksempelvis et godt sikkerhedsnet. Men i sidste ende, er det det enkelte individ, som er ansvarlig for, at man får et godt liv.

Gensidig spørgelyst

Inden besøget havde eleverne forberedt en række spørgsmål til ministeren og fire elever havde så fået opgaven at gennemlæse spørgsmålene og udvælge de bedste. Og det var spørgsmål, der spændte over emner som visioner for fremtidens velfærdssamfund til mere jordnære om hvordan man bedst bekæmper cykeltyverier.

Men spørgsmålene gik også den anden vej, for Mette Frederiksen bor jo i Ballerup og derfor havde en række lokalrelevante spørgsmål til eleverne om tryghed i nattelivet og om trygheden, når de f.eks færdes i S-tog om aftenen og natten.

I det hele taget var det nogle spændende timer med dialog begge veje og som banede vejen for en bedre forståelse for hinanden og efter arrangementet faldt flere elever også i snak med Mette Frederiksen om løst og fast. Det var en dag, hvor nogle veloplagte og interesserede elever mødte en åbenhjertig og ligeså veloplagt minister i øjenhøjde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *