Hvor er handlekraften, når det gælder vores egne ’’svage’’ borgere?
Debat Kære Borgmester, 3,7 milliarder samt en ekstra hastebevilling til kommunerne på ikke mindre end 250 millioner kroner er den årlige udgift dine partifæller på Christiansborg har fået igennem for at hjælpe ’’verdens’’ flygtninge, når de flygter fra deres rædsler.

Dette læserbrev handler ikke om, hvorvidt vi skal være en del af verdenssamfundets hjælp til den humanitære katastrofe, det handler heller ikke om hvor mange eller hvor få flygtningen vi skal tage imod, men det handler derimod om den handlekraft som dit parti samt resten af regeringen udviser, med både hastepakker til kommuner og en enorm årlig udgift til samfundet, nyplanlægning i kommunerne til boliger for disse mennesker.

Her kan vi alle have vores mening, både for og imod, hvor mange vi kan tage etc. Nogen mener vi skal tage alt vi kan, andre mener vi slet ikke skal tage nogen.

Men hvor filmen knækker helt for mig, hvor kæden springer af er den hast vi kan hjælpe flygtninge med, den hast vi kan sætte ekstra bevillinger af til kommunerne og så samtidig ikke kan sørge for vores egne ’’svage’’ borgere. Det være sig hjemløse, boligløse eller ganske almindelige mennekser der må vente i årevis på en bolig.

Kan du Hr. Borgmester svare mig på, hvordan man kan lade folk, der har boet hele deres liv i Danmark stå uden bolig, når man samtidig kan fikse dem frem ved hasteløsninger, når det gælder flygtninge?

Jeg kender en hvis mand døde for to år siden som idag står uden bolig og oven i hatten har ansvar for en psykisk syg ung mand, der også er uden bolig. Hvordan lader det sig gøre?

Hvorfor er der intet hasteprogram for de mennesker, de er jo ligeså meget i nød, det er bare en anden type af nød.

Vores socialminister siger: Jamen vi har sat ekstra penge af til disse ’’svage’’ borgere i finansloven og udarbejder lige nu en handlingsplan.

Tror Du ikke at, vores ’’svage’’ medborgere er fuldstændig ligeglade med en handlingsplan. Tror Du ikke, at de bare vil have varme og et tag over hovedet?

Det er fuldstændigt grotesk, at vores ’’svage’’ borgere skal om bag i køen, fordi mellemøsten står i brand.

Man forventer cirka 14.000 nye flygtninge, der skal indkvarteres i landet årligt + familiesammenføring, hvilket giver i runde tal 30.000 mennekser, der skal indkvateres i landet.
I sammenligning har vi iflg. Danmarks statistik 5488 hjemløse, som vi ikke kan hjælpe.

Som ansvarlig politiker burde man her lave samme hastesagsbehandling og give disse medborgere en bolig her og nu. De fortjener vil også en tryg tilværelse.

Hr Borgmester, hvad ville du sige til en hjemløs, hvis han kom op på dit kontor og forlangte en lejlighed, hvis bare en famile fra Syrien skulle have en bolig? Ville han få det? Eller skulle han skrive sig på venteliste med års ventetid?

Selvfølgelig skal vi hjælpe folk på flugt, men vi skal ikke som borgere flygte fra vores egne.

1 kommentar om “Hvor er handlekraften, når det gælder vores egne ’’svage’’ borgere?”

  1. jørgen Flyr siger:

    Læserbrev hetzer mod flygtninge

    Kim Pedersen skriver forrige uge om at hjælp til verdens flygtninge ikke skal gå ud over egne svage. Danmark har som bekendt været i krig siden 2001, og har sendt jagere ud som pt. bomber i Syrien. Ikke underligt at millioner flygter herfra – det ville vi også have gjort i deres sted.Det er ikke for sjovt at Syrene flygter fra deres hjem og må undvære deres familie. Det er med livet som indsats. Kims manglende gæstfrihed for folk i nød kan ligge på et meget lille sted.

    Kim påstår at hjælpen til flygtningene bliver taget fra andre sociale udsatte, og mener vi skal hjælpe vore egne først. Selvfølgelig skal vi hjælpe vore egne – ingen tvivl om det. Men så må du finde dig et parti at stemme på ved folketingsvalget i 2015, som går ind for at hjælpe de udsatte i Danmark og er imod krige. Det burde ikke være så svært at finde ud af. Heller ikke hvilke partier som har stået bag de sociale nedskæringer, og som også lokalt i Ballerup har besluttet at gøre det sværere for de udsatte at skaffe sig almen bolig i kommunen. Det er såmænd alle partierne med undtagelse af Enhedslisten.

    Jeg deler ikke din fremmedfjendske holdninger, men synes vi skal tage ansvar for den brand i Mellemøsten, Danmark selv har været med til at antænde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *