Helleanlæg skaber port-effekt
debat Kære Villy Bæk Iversen.

I Ballerup Bladet i sidste uge undrer du dig over et helle-anlæg, der er ved at blive etableret i Skovlunde på Åbyvej tæt ved Ejbyvej.

Som du måske ved, er den valgte løsning udbredt og gennemprøvet mange steder. Baggrunden for at placere hellen i denne side er at møde de bilister, der kører ind i kvarteret. Fagligt kalder man det en ”port-effekt”, der effektivt gør bilisten opmærksom på, at her gælder andre regler.

Jeg forstår dit argument med at bruge det areal, hellen optager, til en cykelbane i modsatte side. I så fald er det jo ikke plads til helleanlægget, men blot steler, som faste genstande i vejareal.

Vores erfaring er, at den løsning giver mange påkørsler, som skader både bil og inventar. Der findes pullerter, som lægger sig ved påkørsel, men det er stadig ikke en løsning, vi i administrationen anbefaler.

Mon ikke de fleste bilister kender den situation at nærme sig et helle anlæg sammen med cyklister, hvor det falder naturligt at sætte farten ned og lade cyklisten passere først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *